• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vladimir Klitsjko houdt zijn wereldtitels op punten

  Vladimir Klitsjko triomfeert in Hamburg.

  0 / 0

  Vladimir Klitsjko triomfeert in Hamburg.

  Vladimir Klitsjko heeft met succes zijn wereldtitel bij de zwaargewichten in de WBA-, IBF- en WBO-bond verdedigd. Tegen de Pool Mariusz Wach had Klitsjko wel de beslissing van refs nodig.

  In Hamburg kwam Klitsjko (36) maar één keer in de problemen tegen de grotere en zwaardere Wach. In de vijfde ronde deelde Wach een rechtse hoek uit die Klitsjko in de touwen deed belanden. Daar kreeg hij nog een reeks meppen.

  "Toen had hij me even beet. Ik gleed uit en zat dan even vast in de touwen", zegt Klitsjko.

  De Oekraïner controleerde de rest van de kamp en deed Wach vooral in de zevende ronde wankelen. Iedereen wachtte op het moment dat Wach zou vallen, maar die hield het toch uit tot het einde. De beslissing op punten was een formaliteit.

  Klitsjko won al 59 kampen in zijn carrière. Zijn broer Vitali is wereldkampioen in de WBC-bond. Samen hebben de broers, die al jaren in Duitsland wonen, alle gordels bij de zwaargewichten in handen. Ze willen wel niet tegen elkaar vechten.