• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Boeck: "Vercauteren wil mij bij Sporting"

  Glen De Boeck: "Er zijn slechtere clubs dan Sporting."

  Frank Vercauteren is nog op zoek naar een assistent. De coach van Sporting heeft twee oude bekenden gevraagd of ze naar Lissabon willen komen. Hugo Broos zag het niet zitten, maar Glen De Boeck is wel enthousiast. "Assistent worden is geen degradatie."

  Eén jaar geleden eindigde het avontuur van Glen De Boeck bij VVV. Hij is aan de slag als analist, maar verlangt naar het gras. "Misschien word ik assistent van Frank Vercauteren", zegt De Boeck.

  "Frank heeft me gebeld met de vraag of ik het zag zitten", vertelt De Boeck in Gazet van Antwerpen. "Ik heb geantwoord dat ik weer op het veld wil staan. Als dat als assistent van Vercauteren bij Sporting kan, waarom ook niet?"

  "Vercauteren is ermee bezig en ik verwacht een van de komende dagen een beslissing." De Boeck was al eens assistent van Vercauteren, bij Anderlecht. "Ik ken Frank goed."

  De Boeck heeft wel zin in Sporting. "Ik ken de club goed door de samenwerking tussen Sporting en Cercle. Geloof me, er zijn veel slechtere clubs om bij te werken", zegt de ex-coach van Cercle.

  "Of ik het kan opbrengen om opnieuw hulptrainer te worden? Waarom niet? Het was ooit mijn bedoeling om pas op mijn 45e hoofdtrainer te worden. Ik ben nu 41 en door omstandigheden heb ik al veel jaren de leiding gehad. De eerste assistent worden van Frank Vercauteren in Lissabon zou ik niet als een degradatie ervaren."

  Vercauteren vroeg het ook aan Hugo Broos

  Frank Vercauteren heeft niet enkel Glen De Boeck gepolst voor een job bij Sporting. Vercauteren vroeg het ook aan Hugo Broos, maar die zag het niet zitten.

  "Als ik Portugees had gesproken, dan had ik mij misschien laten verleiden om mijn toekomst in België op het spel te zetten", zegt Broos in La Dernière Heure. "Maar het was naief van mij om te denken dat ik nog in aanmerking kom om een Belgische club te trainen."

  Broos en Vercauteren kennen elkaar heel goed. Broos kreeg bij Anderlecht hulp van Vercauteren en Broos was de assistent van Vercauteren bij Al Jazira.