• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Coninck: "Anderlecht is de grote favoriet"

  Anderlecht is voor Wim De Coninck ook de grote titelfavoriet.

  Anderlecht-Club Brugge is zondag de blikvanger van de 15e speeldag. De thuisploeg blaakt van het vertrouwen na de recente 6 op 6 en begint dan ook als favoriet aan de topper. "Dat is een understatement", zegt analist Wim De Coninck aan Sporza.

  Voor Wim De Coninck is het zonneklaar dat Anderlecht over de beste kaarten beschikt voor het duel tegen de rivaal uit Brugge.

  "Anderlecht is de grote favoriet. Op een bepaald moment stonden ze vijf punten achter op Club en nu staan ze er zes voor."

  "Het zit dus in een goede periode en groeit toe naar zijn beste niveau. Bij Club is het dan weer kommer en kwel, al kan het zich optrekken aan het eerste halfuur tegen Newcastle. Dat zal hen toch een beetje vertrouwen geven na hun 2 op 18 in de competitie."

  "Als Club die 30 minuten doortrekt, zit er misschien een ommekeer op Anderlecht in. Maar dan moet dat halfuur anderhalfuur worden."

  "Met Praet valt alles in zijn plooi"

  Anderlecht heeft zich voor De Coninck gepresenteerd als titelkandidaat bij uitstek. "Het heeft intrinsiek zeker de sterkste kern. Met Praet op het middenveld valt alles in zijn plooi. Er is nu meer creativiteit, het voetbal is beter."

  "Anderlecht beschikt met Praet over een extra troef. In deze veldbezetting is paars-wit de grote titelfavoriet. Bovendien heeft het in de topper het voordeel van twee extra dagen rust. In voetbal zegt dat niet alles, maar het is toch niet te onderschatten"

  De Coninck gelooft niet dat De Sutter zondag weer in de basis zal staan bij Anderlecht. "Ik verwacht dat Anderlecht met dezelfde ploeg zal spelen als tegen Zenit. Na die goede prestatie zijn er weinig redenen om te veranderen."

  "Dit is een echte zespuntenmatch, die Club zeker niet mag verliezen. Doen ze dat wel, valt te vrezen dat de malaise in Brugge nog een tijdje zal duren."

  "Clement liet Club weer als één blok voetballen"

  De vuurdoop van Philippe Clement bij Club Brugge is Wim De Coninck wel bevallen. "Clement heeft Club tegen Newcastle weer als één blok laten spelen. De wedstrijdmentaliteit zat snor en ze scoorden twee keer."

  "Jørgensen is herontdekt en met Donk in het middenveld liep het in het begin behoorlijk goed. Ook Tchite op de bank zetten is gedurfd voor een beginnende coach."

  "Clement heeft alles gedaan wat in zijn mogelijkheden lag om een zieltogende ploeg weer wat nieuw leven in te blazen. Knap gedaan van hem want het was zeker niet evident om alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen."