Manchester City schiet weinig op met punt

di 6 november 2012 23:05
Vincent Kompany moet een woeste Mario Balotelli in toom houden.
Manchester City, het team van Vincent Kompany, heeft op de vierde speeldag van de Champions League met veel moeite gelijkgespeeld tegen Ajax. Steven Defour en Porto stoten door naar de volgende ronde. En Thomas Vermaelen (Arsenal) scoorde een own-goal.

Groep A

Dinamo Kiev - Porto 0-0

Steven Defour heeft zich met Porto bij de beste 16 teams van Europa geschaard.

Defour kon 80 minuten lang bikkelen op het middenveld, iets wat in overvloed werd gedaan in een kansarme match.

Dinamo Kiev kon het meest aanspraak maken op de overwinning, maar doelman Helton toonde in de tweede helft zijn kunde met parades op pogingen van Jarmolenko.

Paris SG - Dinamo Zagreb 4-0

Dinamo Zagreb is duidelijk het kneusje van deze Champions League en dus kon Paris St-Germain een avondje schietoefeningen houden.

Ibrahimovic schikte zich voor de gelegenheid in de rol van aangever, met een assist bij elk doelpunt. Alex (foto), Matuidi, Ménez en Hoarau pakten de cadeautjes van de Zweedse sterspeler uit.

"Hij gebruikt zijn kwaliteiten niet alleen voor zichzelf. Dat is het verschil tussen een grote speler en een kampioen. Ibrahimovic is een kampioen", zegt PSG-coach Carlo Ancelotti.

Groep B

Schalke 04 - Arsenal 2-2

Tegen de gang van het spel in kwamen de Engelsen op voorsprong. Giroud werd nog gestuit, maar Walcott was goed gevolgd.

Kort daarna kon Giroud een kans wel in een goal omzetten. Huntelaar bracht Schalke nog voor de rust weer in de match.

In de tweede helft had Schalke recht op een penalty. Die kwam er niet.

De druk van de Duitsers nam toe. Rode Duivel Vermaelen duwde een schot van Farfan in eigen doel (foto). Beide teams hadden vrede met 2-2.

Olympiakos - Montpellier 3-1

Frans kampioen Montpellier is al zeker dat het na Nieuwjaar geen Champions League meer zal spelen. Montpellier had geen antwoord op het Griekse slotoffensief, dat in goals van Greco en Mitroglou uitmondde.

Olympiakos is met zes punten nog in de running voor een ticket voor de volgende ronde. Montpellier staat laatste met een punt en heeft een wonder nodig om Europees te overwinteren in de Europa League.

De supporters van Montpellier maakten geen goede beurt. Zij raakten slaags met de Griekse politie.

Groep D

Manchester City - Ajax 2-2

De Champions League en Manchester City, dat is nog steeds geen gelukkig huwelijk. De Jong kon in tien minuten twee keer profiteren van laks verdedigen op een corner. Ajax leidde met twee goals tegen nul in Engeland.

Op acrobatische wijze bracht Touré City nog voor de rust in de match. Een zwoegend City vond pas een kwartier voor tijd de 2-2, via een knap schot van Agüero.

Balotelli ging na het fluitsignaal nog door het lint. Hij had een penalty verdiend (foto), maar de scheidsrechter floot de match gewoon af. Aanvoerder Kompany moest de Italiaan in toom houden.

In de stand blijft Manchester City met twee punten op de laatste plaats in groep D steken.

Kompany: "Weet niet wat er verkeerd loopt"

"Dit is een teleurstelling, want we hebben genoeg gedaan om te winnen. Ik weet niet wat er verkeerd loopt, maar het is niet dat we niet goed genoeg zijn", zegt een ontgoochelde Vincent Kompany, de aanvoerder van Manchester City.

"Bij hoekschoppen moet je als een ploeg verdedigen. Daar hebben we onszelf in de steek gelaten, vooral omdat ze geen andere kansen kregen. Of het een penalty was op het einde? Dat weet ik niet, maar in de eerste helft moest Touré er zeker één krijgen."

Real Madrid - Dortmund 2-2

De Duitse kampioen Borussia Dortmund heeft een stunt door zijn vingers zien glippen in de laatste minuut. Özil zag zijn vrijschop via de paal in doel vliegen in de 89e minuut.

Real was daarvoor twee keer achter gekomen, na een goal van Reus (1-0) en een own-goal van Arbeloa (2-1). De 1-1 staat op naam van Pepe.

De strijd in de groep des doods is nog alles behalve beslist.