• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoefkens: "Tegen Engelse ploeg is speciaal"

  Carl Hoefkens speelde van 2005 tot 2009 in Engeland.

  Morgen speelt Club Brugge in Newcastle zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Aanvoerder Carl Hoefkens kijkt er naar uit. Ryan Donk, Michael Almebäck en Mohamed Tchite niet, zij blijven thuis.

  Hoefkens kent het Engelse voetbal goed, want hij speelde van 2005 tot 2009 in Engeland, bij Stoke City en West Bromwich. "Een match tegen een Engelse ploeg is voor mij altijd speciaal", zegt Hoefkens op de site van Club.

  "Tegen Birmingham (vorig seizoen, red) was ik geblesseerd, dus ik ben heel blij dat ik nu wel kan spelen. Newcastle is wel een ander kaliber dan Birmingham."

  "Het is een echte topclub in wording, ook al komen ze van diep. Er heerst ook een speciale sfeer, Newcastle is echt een voetbalgekke stad, voetbal is het enige wat er telt."

  "Het is een ploeg met een rijke geschiedenis en doordat er weinig concurrerende ploegen zijn in het noorden van Engeland, zijn alle wedstrijden daar een feest. We zullen sowieso een warm onthaal krijgen."

  Donk, Almebäck en Tchite reizen niet mee naar Newcastle

  Club Brugge reist zonder Ryan Donk en Mohamed Tchite naar Newcastle. De verdediger en aanvaller zijn nog niet hersteld van hun blessures. Donk staat al een maand aan de kant met een liesblessure, Tchite liep drie weken geleden een dijblessure op. Verdediger Michael Almebäck is er door een buikspierblessure ook niet bij. Carlos Bacca is onzeker, hij kreeg woensdag een trap op zijn voet.

  Newcastle niet met zijn sterkste ploeg?

  Het ziet er naar uit dat Newcastle niet met zijn sterkste opstelling zal spelen. Coach Alan Pardew wil enkele spelers rust gunnen, met het oog op de competitiematch tegen West Bromwich. Newcastle is na 8 speeldagen 11e in Engeland. In de Europa League versloeg het Bordeaux met 3-0, tegen Maritimo werd het 0-0. Newcastle is alleen leider met 4 punten, Club en Bordeaux hebben er 3.