• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leider Twente zet negen AZ-spelers vlot opzij

  In Nederland heeft koploper Twente makkelijk AZ verslagen. Dat sloeg zijn eigen ruiten in met twee rode kaarten in twee minuten. PSV won ruim, Ajax speelde thuis gelijk tegen Utrecht.

  Chadli had Twente met een volley op 1-0 gezet, maar het sleutelmoment was een fase net na de rust. AZ-speler Maher kreeg geen penalty en uit frustratie haakte hij Rosales. Maher kreeg rood en een uitzinnige Altidore kreeg twee keer geel in dezelfde minuut voor protest. Tegen negen man liep Twente nog tot 3-0 uit, dankzij goals van Tadic (penalty) en Castaignos.

  PSV, met Mertens en Derijck, blijft op drie punten van Twente na een ruime 4-0-overwinning tegen NAC. Dankzij een schot van Lens en een hakje van Toivonen dook PSV de kleedkamer in met een 2-0-bonus. Na de rust besliste Van Bommel de match. In de slotfase dikte Wijnaldum nog aan tot 4-0.

  Ajax morste met punten tegen Utrecht. Na een vroege treffer van Babel, miste het bakken kansen. Net na de rust hielp invaller Sporkslede Utrecht met een owngoal. Toch had Ajax nog enkele kansen op de 2-1. De beste was van Babel: hij trof de paal.