• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hond gaat ervandoor met golfbal van Casey

  Paul Casey wist niet wat hij zag toen een hond met zijn bal aan de haal ging.

  De golfer Paul Casey is iets grappigs overkomen tijdens zijn tweede ronde op het Alfred Dunhill Links-toernooi in Schotland. Zijn bal werd gestolen door een hond.

  Op de twaalfde hole sloeg Casey zijn bal in het iets langere gras toen een hond ermee vandoor ging. "Dit is het vreemdste dat ik ooit heb meegemaakt op een golfbaan", zegt Casey.

  "Ik had de hond aan de "tee" opgemerkt en hij is ons gevolgd op de fairway. Hij had meer interesse in de bal dan in mijn spel." Casey was klaar om met een nieuwe bal te spelen, maar een toeschouwer kon de hond stoppen en de bal terugnemen. Na inspectie van de bal door een jurylid mocht Casey voortspelen.

  Casey werd tijdens zijn ronde vergezeld door veelvoudig olympisch zwemkampioen Michael Phelps. De 27-jarige Amerikaan vormde in de Pro-Am van het Alfred Dunhill Links-toernooi een team met de Britse profspeler en maakte meteen indruk. Op de zesde hole maakte hij een impressionante putt van zo'n 45 meter.