• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts eindwinnaar in Eurometropool Tour

  De leiderstrui van Jurgen Roelandts kwam niet meer in gevaar.

  Jürgen Roelandts heeft de eindzege niet meer laten glippen in de Eurometropool Tour. De slotetappe was een prooi voor de Franse kampioen Nacer Bouhanni. Die was de rapste in de massasprint.

  Vier renners sloegen de handen in elkaar voor een vlucht en kregen later het gezelschap van nog eens drie renners. Maar veel voorsprong kregen ze niet van het peloton, op 40 km van de finish hadden ze nog een halve minuut.

  In de plaatselijke ronden kwam alles samen, maar tweevoudig winnaar Kittel moest op een van de plaatselijke klimmetjes passen. Bouhanni profiteerde, Roelandts werd derde.

  "Mijn seizoen was rampzalig begonnen (Roelandts stond 4 maanden aan de kant na een val in de Tour Down Under, red), maar op het einde heb ik het goeie gevoel te pakken", zegt Jürgen Roelandts.

  "Ik heb nog één doel: Parijs-Tours van volgende zondag. Bij de beloften heb ik die wedstrijd al eens gewonnen. Het profiel van de koers ligt me en ik ben heel gemotiveerd, na vier dagen zonder problemen in deze rittenwedstrijd."

  "Op het WK van vorige week heb ik ook al bewezen dat ik een wedstrijd van meer dan 250 kilometer aankan. Ik mik in Tours op het podium."