• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini blijft ijveren voor winters WK in Qatar

  UEFA-voorzitter Michel Platini blijft ervoor pleiten om het WK 2022 in Qatar in de winter te organiseren. "Er is nog tijd genoeg om het te regelen en in de winter is het voor iedereen aangenamer."

  Al sinds de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar roepen velen op om het WK naar de winter te verschuiven. De stadions krijgen wel airco, maar daarbuiten is het broeierig heet in de Qatarese zomer.

  UEFA-voorzitter Platini roept zijn FIFA-collega's nog maar eens op om het WK niet in de zomer te laten plaatsvinden. "We moeten naar Qatar gaan wanneer het daar voor iedereen aangenaam is om te voetballen. En ook voor de supporters is er toch niks beters denkbaar?"

  Volgens Platini is er genoeg tijd om de nationale competities rond een winter-WK te organiseren. "We hebben nog tien jaar om te bekijken hoe we het seizoen kunnen onderbreken. Januari is moeilijk door de Winterspelen. Maar met een stop in november en december duren de competities tot juni. Dat is toch te doen?"