• home
 • video
 • pas verschenen

  Loon van Witsel steekt ploegmaats de ogen uit

  "Denisov brengt zichzelf, de club en de nationale ploeg in diskrediet", zegt Zenit over de ploegmaat van bovenstaande Hulk en Witsel.

  0 / 0
  De jaloezie in de kleedkamer van Zenit Sint-Petersburg groeit zienderogen. Twee Russische internationals hebben uit onvrede met het veel mooiere loonbriefje van Witsel en Hulk amok gemaakt en zijn naar de B-kern verwezen.

  Trainer Spaletti heeft zowel topscorer Kerzjakov als middenvelder Denisov naar de B-kern gestuurd. De Russen nemen het niet dat Witsel 3,5 miljoen euro per jaar verdient (Hulk zelfs 6 miljoen euro) en maakten hun onvrede te duidelijk kenbaar.

  Denisov ligt nog tot 2015 vast bij Zenit, maar vraagt al een tijdje om een loonaanpassing. Het bestuur van Zenit besliste na rijp beraad om Denisov een contractverlenging tot 2017 voor te schotelen, maar tegen dezelfde financiële voorwaarden.

  Daar kan Denisov niet mee leven. Zeker niet nu de cijfertjes uit het contract van Witsel en Hulk in de pers uitgelekt zijn. Uit woede weigerde hij afgelopen weekend mee te spelen tegen Samara. Denisov mag nu afkoelen in de B-kern.

  "Zijn salaris is al een van de hoogste bij Zenit en bij uitbreiding zelfs de hele Russische competitie", klinkt het bij Zenit. "Het is een fair loon voor zo'n speler en vergelijkbaar met dat bij andere Europese clubs."

  "Door zich op deze manier op te stellen, gedraagt Denisov zich onprofessioneel en schendt hij zijn contract met ons. Hij brengt zichzelf, ons en de nationale ploeg in diskrediet."