• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "Heb de les onthouden"

  "Mijn omgeving heeft me op mijn fouten gewezen", zegt Michy Batshuayi.

  Na een moeilijke periode lijkt Standard weer helemaal te kunnen rekenen op Michy Batshuayi. Bij de Belgische beloften scoorde hij drie keer in twee matchen. "Ik train nu veel beter dan vroeger", zegt de 18-jarige aanvaller.

  Batshuayi werd vorig seizoen vier weken geschorst voor natrappen tegen Genk. "Ik weet nog altijd niet waarom ik zo dom ben geweest. Ik voelde me toen wel niet goed. Ik had al lang niet meer gescoord. Na die match zat ik diep", vertelt Batshuayi.

  "Ik heb nog altijd veel spijt van die actie. Maar ik ben wel sterker geworden door die moeilijke periode."

  Voor de eerste competitiematch van Standard werd Batshuayi niet geselecteerd. "Ik was toen heel ontgoocheld."

  "Ik was wel met overgewicht aan de voorbereiding begonnen, maar ik heb hard gewerkt om dat te verliezen. En tijdens de voorbereiding scoorde ik ook. Maar ik heb de coach toch kunnen overtuigen. Mijn omgeving heeft me op mijn fouten gewezen en ik heb de les goed onthouden."

  "Ik voel me heel goed bij Standard. Ik speel ook graag samen met Ezekiel. Ik denk dat we samen een goed duo vormen, een beetje zoals Tchite en Cyriac."