• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Ambrosio: "Ik mag niet ontgoocheld zijn"

  Het KERS-systeem van zijn Lotus liet de Belg in de steek in de GP van Monza.

  Jérôme D'Ambrosio heeft gemengde gevoelens over zijn invalbeurt in de GP van Monza. Hij werd 13e, nadat vanaf de zesde ronde z'n KERS-systeem uitgevallen was. "Anders deed ik mee voor de punten."

  Het KERS-systeem zorgt ervoor dat de energie die verloren gaat bij het remmen opgeslagen wordt en dat die nadien enkele seconden kan gebruikt worden voor een extra versnelling. Per ronde scheelt dat ongeveer een halve seconde.

  "Anders deed ik mee voor de punten", beseft D'Ambrosio in de kranten. "Het was een frustrerende, moeilijke en lange race. Het resultaat is niet wat ik gehoopt had. Ik heb niet echt kunnen bewijzen wat ik met zo'n auto kan doen, maar insiders weten wat er aan de hand was."

  "Maar ik mag niet ontgoocheld zijn. Als je maanden niet meer geracet hebt, kan er veel fout gaan. Dat gebeurde niet."

  D'Ambrosio bevestigde in Monza zijn beeld van een heel degelijke, slimme rijder die onder druk geen fouten maakt. Zijn doel blijft een vast zitje in 2013.

  "Ik hoop dat dit weekend me daarbij geholpen heeft. Het doel blijft om volgend jaar voltijds te racen voor een zo goed mogelijk team. Want hoe moeilijk het ook was, het was fantastisch weer achter het stuur te zitten."

  Lotus-teambaas: "Hij heeft zijn talent bevestigd"

  Lotus was alvast tevreden over zijn poulain: "Dit was een perfect weekend voor Jérôme, rekening houdend met zijn gebrek aan ervaring."

  "Kleine details maakten het verschil met Kimi Räikkönen (de andere Lotus-rijder, red). Als hij die op orde krijgt, is hij nog maar 2 of 3 tienden trager", zegt teambaas Eric Boullier.

  "Dat zijn KERS uitviel is natuurlijk pure pech, maar tijdens de pitstop heeft hij zijn auto daaraan aangepast. Hij heeft zijn talent bevestigd. Voor de teams die hem in de gaten houden, is dat niet onopgemerkt voorbijgegaan."