• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Eden Hazard blijft een raadsel"

  Peter Vandenbempt vindt dat Hazard bij België niet brengt wat hij bij zijn club doet.

  Sporza-journalist Peter Vandenbempt blikt nog eens terug op Wales en vooruit naar Kroatië. "Vrijdag winnen was het belangrijkste en dinsdag zien we misschien niet het sterkste Kroatië."

  De manier waarop de Rode Duivels wonnen in Wales was niet je dat. "Maar winnen was het belangrijkste als je tien jaar aan de zijlijn hebt gestaan", zegt Vandenbempt op Sporza.

  "Niemand gaat straks de vraag stellen of een eventuele kwalificatie met glans gebeurd is. We hebben de voorbije jaren te vaak foutjes gemaakt tegen tegenstanders zoals Wales. Dus de zege is absoluut positief."

  "Alleen was het niveau van het spel ver beneden wat we mogen verwachten van de Rode Duivels. Ze namen de match niet meteen in handen. Tegen tien stugge Welshmen was er weinig ruimte, maar ook veel balverlies, te veel slechte passes en waren de doelpogingen beperkt."

  "Mertens doet wat Hazard niet doet"

  Onder meer van Eden Hazard had Peter Vandenbempt meer verwacht. "We weten allemaal wat hij kan. Dat kunnen we wekelijks zien."

  "Dan blijft het een raadsel waarom hij in het shirt van de nationale ploeg, met een bondscoach die hem 200 procent vertrouwen geeft, niet kan brengen wat hij tegen andere tegenstanders wel doet."

  "Dries Mertens (foto), toch eenzelfde type speler, kan dat wel. Die haalt een hoog  niveau bij PSV en trekt die lijn door naar de nationale ploeg."

  "Ook Dembele blijft bij de nationale ploeg veel in de breedte spelen. Hij is heel balvast, maar te weinig doelgericht."

  "Misschien niet het beste Kroatië"

  Kroatië wordt een ander paar mouwen dan Wales. "Op het EK vond ik Kroatië indrukwekkend. Het was een van de betere ploegen."

  "Het is een heel stevige ploeg, met erg veel goeie voetballers, gevaarlijke spitsen en veel beweging. Ze kennen alle truken van de foor. Het is een ploeg met techniek, kracht en snelheid. Alles zit erin."

  "Alleen hebben ze tegen Macedonië een erg moeilijke match gespeeld. Er was weinig dreiging en Modric zoekt nog naar zijn beste vorm."

  "De nieuwe coach Stimac is ook veel strenger dan zijn voorganger Bilic, die meer een kameraad van de spelers was. Dat speelt ook. Dus ik weet niet of Kroatië op volle sterkte zal zijn."

  "Ideale recept is je thuisduels winnen"

  De Duivels zullen wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vrijdag. "Het moet voetballend beter."

  "Wat zeker goed was, waren de organisatie en de discipline. Alleen het aanvalsspel moet een flink stuk beter. De duels zullen ook hard zijn. Het komt erop aan je niet te laten meeslepen in de oorlog die toch altijd wel gevoerd wordt in zulke matchen. Maar ik denk dat ze zich daar wel bewust van zijn."

  Vandenbempt vindt dat België dinsdag moet winnen. "Het ideale recept is je thuisduels winnen, zeker tegen je concurrenten, en een paar keer buitenshuis te gaan winnen."