• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sjarapova: "Nu kan ik eindelijk dat ijsje eten"

  Maria Sjarapova wist waaraan ze haar nederlaag tegen Viktoria Azarenka in de halve finale van de US Open te danken had. En ze kende ook de perfecte troost: een ijsje.

  Sjarapova won de eerste set, maar daarna liep het mis. Ze maakte te veel fouten. "Ik had het in handen, maar Azarenka ging een niveau hoger spelen. In de derde set kon ik haar niet genoeg onder druk zetten met mijn opslag", sakkerde de nummer drie van de wereld.

  De Russin ziet echter ook een positieve kant aan haar verlies: "Nu kan ik eindelijk eens langsgaan bij het ijskraam op de hoek van mijn hotel. Dat achtervolgt me al de hele tijd. Wat ik zal nemen? Vanille met gekleurde hagelslag."

  Azarenka (foto), de nummer één van de wereld, is er altijd in blijven geloven tegen Sjarapova: "Ook na mijn verlies in de eerste set  voelde ik dat er dicht bij was."

  In de finale wacht Serena Williams. "Dat is de meest te duchten tegenstandster hier in New York. Het is al meer dan drie jaar geleden dat ik haar kon kloppen. Ik zal met iets op de proppen moeten komen om haar te verrassen. Ze is momenteel in grote doen."