• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Conte mag Juventus dit seizoen niet coachen

  Conte had eind vorig seizoen nog de titel met Juventus te vieren.

  Een Italiaanse sportrechtbank schuift Antonio Conte bijna een jaar aan de kant. De huidige coach van Juventus verzuimde om in het seizoen 2010-2011 twee getrukeerde wedstrijden te melden.

  Conte was coach van Siena in de Serie B toen twee wedstrijden van zijn team vervalst werden. Conte had weet van de omkoperij, maar bracht de Italiaanse bond er niet van op de hoogte.

  Dat verzuim komt Conte nu op een schorsing van tien maanden te staan, vijf maanden minder dan de procureur had geëist.

  Conte, die eerst geen schuld wou bekennen, wilde ten langen leste toch toegeven dat er iets aan de hand was. In ruil voor een schorsing van drie maanden wilde hij spijtoptant spelen, maar dat voorstel wees de Italiaanse bond resoluut van de hand.

  Juventus-verdediger en international Leonardo Bonucci hing 3,5 jaar boven het hoofd in hetzelfde "Calcioscommesse"-schandaal rond de gokmaffia, maar werd vrijgesproken, net als rechterflankspeler Simone Pepe.

  Bonucci en Pepe werden ervan verdacht als Bari-spelers mee de wedstrijd Udinese-Bari in mei 2010 te hebben vervalst.

  Lecce mag niet aantreden in de Serie B

  De clubs Lecce en Grosseto zijn dan weer uitgesloten uit de Serie B en naar een lagere divisie verwezen. Voor Lecce gaat dat gepaard met een boete van 30.000 euro. Novara krijgt twee strafpunten, Bologna een boete van 30.000 euro en Ancona een boete van 10.000 euro.

  In totaal zijn 19 leden van de Italiaanse bond veroordeeld. De strengste straffen zijn voor de clubvoorzitter van Grosseto, Piero Camillo, en de ex-voorzitter van Lecce, Pierandrea Semeraro, die allebei vijf jaar geschorst worden.

  Naast Bonucci en Pepe zijn ook Marco Di Vaio, Salvatore Masiello, Daniele Padelli, Giuseppe Vives en Nicola Belmonte vrijgesproken, net als de club Udinese. In totaal waren 13 clubs en 45 personen betrokken in de zaak, maar tijdens de procedure waren er tal van minnelijke schikkingen.