• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Surfer Van Rijsselberghe wint ook medaillerace

  Van Rijsselberghe domineerde en won zeven van de elf regattas.

  De Nederlandse windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zijn gouden medaille nog wat extra glans gegeven door ook de medaillerace te winnen. Het zilver was voor de Brit Dempsey, het brons voor de Pool Miarczynski.

  Van Rijsselberghe voer in de laatste regatta, de medaillerace, bijna van start tot finish aan de leiding. Julien Bontemps nam even over, maar Van Rijsselberghe was weer niet te stuiten. Bontemps is vijfde in de eindstand.

  Het zilver gaat naar gastland Groot-Brittannië met Nick Dempsey. Het brons bij de windsurfers is voor de Pool Przemyslav Marczynski. Zij finishten respectievelijk als derde en vierde in de medaillerace.

  De 23-jarige Van Rijsselberghe won uiteindelijk zeven van de tien races waaraan hij deelnam. In de tiende regatta verscheen de Nederlander zelfs niet aan de start omdat hij toen al zeker was van goud.