• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Hoore: "In de scratch mijn slag slaan"

  Jolien D'Hoore wil haar prestatie van het afgelopen WK herhalen.

  Jolien D'Hoore komt maandag en dinsdag in actie op het omnium. Na haar negende plaats op het WK dit jaar, heeft ze ambitie: "Ik hoop op top tien", zegt ze.

  Jolien D'Hoore werd in juni nog Belgisch kampioene op de weg. Toch is ze er in Londen alleen bij in het baanwielrennen. "Het was al twee jaar het plan om voluit voor de piste te gaan. Van de 45 landen die zich probeerden te plaatsen hebben het er maar 18 gehaald, ik vind het dus al een hele prestatie om hier te zijn", zegt D'Hoore.

  "Mijn kansen zijn hier misschien ook wat groter dan op de weg. Er zijn maar 18 deelneemsters, maar het is moeilijk te vergelijken."

  Het omnium bestaat uit zes disciplines. De 250m tijdrit met vliegende start, de puntenkoers, de afvalling, de individuele achtervolging, de scratch en de 500 meter tijdrit.

  "Ik moet vooral het verschil kunnen maken in de afvalling, al moet je daar vaak wel wat geluk hebben. In de scratch en puntenkoers kan ik misschien mijn slag slaan", blikt D'Hoore vooruit.

  "De laatste weken ben ik vooral bezig geweest met mijn snelheid en explosiviteit. Op de korte nummers kwam ik tot nu toe altijd iets te kort", zegt D'Hoore. "Ik hoop nu dat ik daar iets ben ingelopen op de concurrentie."

  D'Hoore werd eerder dit jaar negende op het wereldkampioenschap. "Ik hoop om even goed te doen hier in Londen", zegt D'Hoore. "De conditie is goed, maar je moet ook wat geluk hebben in het omnium."