Amerikanen vernederen Nigeria met recordscore

vr 3 augustus 2012 00:52
Met 156 punten zijn de Amerikanen recordhouder op de Olympische Spelen.
De Amerikaanse basketballers hebben ook hun derde wedstrijd op de Spelen met verve gewonnen. Team USA scoorde tegen Nigeria maar liefst 156 punten, een olympisch record.

Het Amerikaanse basketbalteam begon verschroeiend aan zijn derde groepswedstrijd. De VS scoorde elf (!) driepunters in het eerste kwart.

Bij de rust stond er dan ook 78-45 op het bord. Sterspelers Kobe Bryant (16 punten) en LeBron James (6 punten) hadden hun ding gedaan en maakten de tweede helft als toeschouwer mee.

Carmelo Anthony stond wel nog op het parket. De speler van de New York Knicks scoorde zijn tiende driepunter van de avond.

Met 37 punten werd Anthony topschutter van de wedstrijd. En dat in slechts 14'29" tussen de lijnen. Bij Nigeria scoorde ex-NBA-speler Ike Diogu 27 punten.

Met een eindscore van 156-73 vestigt de Verenigde Staten een olympisch record. Het vorige record stond op naam van Brazilië, dat in 1988 138 punten scoorde tegen Egypte.

In hun eerste twee groepswedstrijden in Londen wonnen de Verenigde Staten met 98-71 van Frankrijk en met 110-63 van Tunesië.

Verenigde Staten - Nigeria 156-73

• Rust: 78-45
  • Quarters: 49-25, 29-20, 41-17, 37-11
  • Punten VS: Chandler 2, Durant 14, James 6, Westbrook 21, Williams 13, Iguodala 9, Bryant 16, Love 15, Harden 7, Paul 7, Davis 9, Anthony 37