• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Supercup is heel belangrijk"

  0 / 0
  Kampioen Anderlecht speelt zondag om de Supercup tegen bekerwinnaar Lokeren. Het echte werk begint dan voor de nieuwe coach John van den Brom. "Ik wil heel graag mijn eerste officiële duel winnen", zegt hij. Intussen kreeg het Vanden Stockstadion een facelift (zie "Lees ook").

  Anderlecht kan zondag al een eerste prijs veroveren. Het moet daarvoor wel langs bekerwinnaar Lokeren, dat zijn ploeg kon samenhouden.

  "Die match wordt heel belangrijk", zegt Anderlecht-trainer John van den Brom. "Het wordt mijn eerste officiële duel voor Anderlecht, dus is het ook niet gek dat ik heel graag wil winnen. Ik ben ook nog nooit zo dicht bij een prijs geweest."

  "De match komt op een goed moment. De aanloop was lang en we snakken al naar het nieuwe seizoen. Je zult voor een groot deel het Anderlecht zien dat ik in mijn hoofd heb. De tijd van proberen is voorbij."

  John van den Brom meldde ook dat Lucas Biglia kapitein blijft en ziet een grote rol voor talent Dennis Praet. "Lucas toonde zich als een echte kapitein, dus ik zie geen reden om daar iets aan te te veranderen."

  "En er is ook een heel grote kans dat Dennis zondag aan de aftrap staat. Dat heeft hij in de voorbereiding afgedwongen. Hij past ook perfect in de manier waarop ik wil voetballen."