• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Broeck: "4 minuten op Evans? Niet slecht"

  "Vier minuten op Evans? Niet slecht, hé?"

  Jurgen Van den Broeck doet een gouden zaak in de stand door de inzinking van Cadel Evans. Maar de top drie van deze Tour kon hij niet volgen. "We hebben Evans twee keer onder druk gezet. De tweede keer kraakte hij." Jelle Vanendert stond zijn kopman goed bij. "We hadden afgesproken met Liquigas om tempo te maken."

  "Vier minuten op Evans? Dat is niet slecht, hé", reageert Jurgen Van den Broeck. "Ik had nochtans tegen Jelle Vanendert gezegd dat het niet soepel draaide op de Peyresourde. Toen Nibali ging, moest ik passen. Anders zou ik ontploffen."

  "Ik heb de schade proberen te beperken, maar ik kon niet beter op de Peyresourde. Jelle heeft perfect werk geleverd. We hebben Evans twee keer onder druk gezet. De tweede keer is hij gekraakt."

  "Vooral de hitte was verschrikkelijk. Alsof ze een hele dag met een haardroger op je gezicht blazen. Na een rustdag ben ik altijd iets minder. Hopelijk ben ik donderdag wel weer op niveau."

  Vanendert: "Jurgen doet een heel goeie zaak"

  Nu de rugproblemen van de baan zijn, kan Jelle Vanendert zijn kopman weer een handje toesteken in de bergen. "We hadden afgesproken met Liquigas om tempo te maken op de klim."

  "Basso vond dat ik te rap aan het rijden was en dat kwam hij me zeggen. Maar toen Basso zelf op kop begon te rijden, ging het nóg sneller. Toen moest ik lossen. Jammer, want anders had ik er nog wel wat langer aan kunnen hangen", zegt Vanendert.

  "Jurgen doet een heel goeie zaak. Hij verliest wel een minuut op Nibali, maar donderdag zijn de rollen misschien omgekeerd. Het was écht heel warm ook. Ik heb wel vijftien bidons water gedronken, denk ik."