• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Gele droom aan diggelen geslagen"

  Tony Martin verloor enkele seconden door een lekke band.

  Een lekke band kostte Tony Martin een toptijd in de proloog van de Tour. "Hij is niet op zijn waarde geklopt", foetert Patrick Lefevere, zijn manager bij Omega Pharma-Quick Step. Wiggins was tevreden en Evans verschuilde zich achter de afstand.

  De stoomtrein van Tony Martin moest iets voorbij halfweg de proloog bruusk in de remmen. "Ik voelde mijn tube leeglopen, wou nog voortrijden, maar begon alsmaar meer te slippen", zegt de wereldkampioen tijdrijden en dus een van de topfavorieten voor de dagzege.

  "Een fietswissel drong zich op. Onze materiaalman was er razendsnel met mijn reservefiets, maar mijn moreel was dan al volledig weg. Ik moest me weer op gang trekken. Al bij al zet ik geen slechte tijd neer, maar hier zat meer in. Mijn droom om geel te halen is aan diggelen geslagen. Rampzalig."

  Martins ploegmanager Patrick Lefevere deelt in het verdriet van de Duitser. "De lekke band van Tony kost ons misschien de gele trui. De prestatie van Chavanel heeft me niet verrast. Hij was jarig vandaag en wou hier schitteren. Hij is uiteindelijk op zijn waarde geklopt. Dat was bij Martin niet zo."

  Wiggins: "Goeie start van de Tour"

  Bradley Wiggins heeft de eerste slag in de Tour gewonnen. De Brit van Sky was de beste klassementsrenner met de tweede plaats. "Ik ben heel blij. Dit is een goeie start van de Tour de France."

  "Het belangrijkste was om overeind te blijven en uit de problemen te blijven. Dat is gelukt. Ik ben kalm gebleven en heb ontspannen gereden. Fysiek voelde ik me fantastisch, ik had goeie benen. Ik heb een jaar gewerkt voor de Tour en ik ben blij dat de kop eraf is."

  "Ik zei het gisteren aan de ploegmaats, als er één iemand is die mij vandaag kon kloppen, dan was het Fabian wel. Hij is de beste ter wereld in zo'n prologen."

  Ploegleider Sean Yates is ook tevreden. "Als we het grotere plaatje bekijken, dan was het een goeie dag. We kunnen niet klagen over de prestatie van Wiggins. Nu moet hij een week lang uit de problemen blijven."

  Evans: "Korte prologen zijn mijn ding niet"

  Cadel Evans eindigde 13e in de proloog, op 17 seconden van winnaar Cancellara. "Ik had uiteraard minder tijd willen verliezen. Maar dit waren ook maar 6 van de 3.500 kilometer in deze Tour. Het echte werk moet nog beginnen."

  "Er zijn nog veel ritten in het hooggebergte, het middengebergte en tegen de klok. Het gevoel in de benen was niet slecht, maar ook niet goed. Korte prologen als deze zijn ook niet echt mijn ding."

  "Ik heb ook niet veel tijd verloren voor de kandidaten op de eindzege. De tijd die ik vandaag verloren heb, had ik min of meer verwacht. Dit was ook een ideale afstand voor Wiggins."

  Mensjov: "Geeft vertrouwen voor de Tour"

  Denis Mensjov verloor 13 seconden op Cancellara en was op de achtste plaats een van de beste klassementsrenners. "Ik ben nog niet in topvorm, maar ik had wel goeie benen. Zo'n proloog is nochtans niet mijn ding, ik verkies langere tijdritten."

  "Het was ook geen technisch parcours. De Tour de France is nog lang, maar na deze prestatie kan ik zeggen dat mijn vertrouwen groot is."