• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geplaagde Gabriel Milito kapt met voetbal

  Nog twee wedstrijden en dan zit de carrière van Gabriel Milito erop. De 31-jarige verdediger van Independiente is zijn blessureleed beu.

  Gabriel Milito debuteerde in 1997 voor Independiente. In 2003 zou hij naar Real Madrid gaan, maar door een knieprobleem werd het Zaragoza. In 2007 trok hij naar Barcelona waarmee hij drie titels op rij won en de Champions League 2009 en 2011. Door blessures speelde hij vaak niet.

  In 2011 ging hij terug naar Independiente, waarvoor hij nu nog twee wedstrijden wil spelen alvorens zijn schoenen op te bergen. "Fysiek en mentaal voel ik me niet meer zoals ik zou willen. Ik moet mezelf elke dag forceren. Daarom is het beter dat ik stop", zegt hij.

  Gabriel Milito, de broer van Inter-spits Diego, telt 24 caps voor Argentinië. In 2006 was hij met zijn land actief op het WK.