• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Druk op de spelers? Nee, enkel op mij"

  Been: "We kunnen het slachtoffer uithangen of we kunnen uitstralen dat we zullen winnen."

  Het is erop of eronder voor Racing Genk tegen AA Gent. Coach Mario Been houdt de druk weg bij zijn spelers. "Ze moeten vrijuit spelen en 100% inzet tonen, dat is alles wat we vragen."

  Enkel met een zege tegen AA Gent haalt Racing Genk zeker Play-off I. Anders moet het hopen op hulp van Kortrijk en Lokeren. Dinsdag werd alvast achter gesloten deuren getraind om pottenkijkers buiten te houden.

  "De teleurstelling na de match van zondag is groot", zegt coach Mario Been aan Sporza. "We kunnen nu het slachtoffer spelen of we kunnen uitstralen dat we woensdag gaan winnen. Dat gevoel heb ik ook. Ik ben positief ingesteld en wil dat overbrengen op mijn groep."

  "Vanden Borre raakt in ieder geval fit voor Gent. Barda en Camus (die tegen Westerlo ook geblesseerd uitvielen) halen de match helaas niet."

  De druk op de jonge spelersgroep van Genk is groot. Kan die daarmee omgaan? "Dat moet je leren. Maar de druk ligt niet bij de spelers, maar bij mij."

  "Als ik vind dat een jonge speler klaar is om te spelen, stel ik hem op. Zij moeten dan vrijuit spelen. Er is maar één ding dat Genk en zijn fans vragen en dat is 100% inzet", zegt Been.

  Volgens sommige kranten zou het lot van de Nederlander zelf van de match tegen Gent afhangen. "Dat zou ik spijtig vinden, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De club is rijk, aan geld én talent. Hier kan iets groeien."