• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie wint het boek De Flandriens van het veld?

  De TV-reeks 'De Flandriens van het veld' werd ook uitgegeven in boekvorm. Boordevol sterke verhalen en knappe foto's. In dit boek kunt u nagenieten van de topprestaties van elf Belgische wereldkampioenen op de crossfiets. Sporza mocht 5 exemplaren weggeven. Wie wint?

  Elf Belgische wereldkampioenen cyclocross, elf flandriens van het veld. Zij zijn de helden van de zompige grond, van de onberijdbare modderstroken, van de balkjes en de trappen, van de volksfeesten op het platteland die zoveel Vlamingen in de winterse kou lokken of aan de buis kluisteren.

  Het broederkoppel Erik en Roger De Vlaeminck, met Berten Van Damme als grote rivaal. De grote kampioen Roland Liboton. De tussenpausen Danny De Bie, Paul Herygers, Mario De Clercq, Erwin Vervecken en Bart Wellens. De Kannibaal van Baal Sven Nys. En de rijzende ster Niels Albert.

  Hun verhalen, gedrenkt in het Vlaamse slijk, kruiden dit boek, net als de beelden van hun geploeter en gejakker in het veld. Vlaanderen en de cyclocross, ze houden van elkaar. Of zoals Michel Wuyts zegt: "Dit boek is bijna een halve eeuw crossgenot in woord en beeld, kortom een hebbeding."

  De Flandriens van het Veld is een uitgave van Sporza en Borgerhoff & Lamberigts. Het boek kost 45 euro.

  Wie wint?

  Dit zijn de winnaars van een boek:

  • Veronique Van Biesen uit Sint-Gillis
  • Roger Michielsen uit Retie
  • Nils Rossel uit Ieper
  • Chantal Sneyaert uit Beernem
  • Stefaan De Roeck uit Oosterzele
    

  De prijzen worden met de post verstuurd.