• home
 • video
 • pas verschenen

  Demarez: "Standard heeft de beste papieren"

  Klik op de pijl om het filmpje te starten

  Hoe staan de drie Belgische ploegen ervoor met het oog op de returns van donderdag in de Europa League? Eddy Demarez kijkt met ons vooruit naar donderdag, wanneer Anderlecht, Club Brugge en Standard hun returns in de Europa League spelen.

  Standard staat er goed voor na de 1-1 in Polen tegen Wisla Krakau. Ze zijn in het voordeel en hoeven niet eens te scoren. In Polen toonden ze al dat ze de betere ploeg waren. Wat Standard betreft, komt het wel goed.

  Club Brugge heeft met Hannover een haalbare kaart. Hannover is zelfs geen subtopper in Duitsland en is helemaal niet te vergelijken met Bayern, Stuttgart of Leverkusen.

  Maar het is natuurlijk wel een degelijke Duitse ploeg die er altijd voor blijft gaan. Het zal dus zaak zijn om 95 minuten geconcentreerd te blijven.

  En dat laatste was net het probleem in Hannover. Kijk maar naar de strafschopfout van Ryan Donk. Dat is te wijten aan pure nonchalance.

  Wat ook een slok op de borrel scheelt: donderdag mist Brugge zowel Donk (geschorst) als Stenman (geblesseerd). Stenman is momenteel misschien wel de beste Bruggeling.

  "Anderlecht blijft de favoriet tegen AZ"

  Anderlecht blijft voor mij favoriet tegen AZ. Zeker thuis kan paars-wit altijd iets meer.

  Ik vraag me ook af in hoeverre het vorige week onderschatting was na de suprematie van de laatste maanden.

  Maar Anderlecht zal scherp zijn deze keer. Al zie ik AZ wel scoren in Brussel en zal Anderlecht wellicht drie goals nodig hebben om door te gaan. Wat wel mogelijk is, want AZ slikt buitenshuis gemakkelijk doelpunten.