• home
 • video
 • pas verschenen

  "PO I met de Grote Vijf en KV Kortrijk"

  Klik op de pijlen om een filmpje te starten

  Eddy Demarez heeft zijn conclusies getrokken uit de 23e speeldag. De Sporza-journalist denkt te weten welke teams voor de titel en Europese tickets spelen en wie tegen de degradatie moet vechten. Standard krijgt van Demarez een pluim voor zijn jeugdwerking.

  "Het ziet ernaar uit dat Play-off I met de Grote Vijf (Anderlecht, AA Gent, Club Brugge, Standard en RC Genk, red) gespeeld zal worden", zegt Eddy Demarez. "Voor de felbegeerde zesde plaats ben ik geneigd mijn geld op KV Kortrijk te zetten. De vraag is wel of de kern van Hein Vanhaezebrouck breed genoeg is voor het zware programma."

  "Cercle Brugge lijkt me dan weer uitgeteld voor PO I. Daar is het ritme weg, loopt het allemaal een beetje minder en zijn ze de laatste weken een paar belangrijke pionnen kwijtgeraakt."

  "Jeugdopleiding bij Standard rendeert"

  Demarez gooit met bloemetjes naar Standard, dat na zijn overwinning op Cercle Brugge de vierde plaats bekleedt, op twee punten van nummers 2 en 3 AA Gent en Club Brugge. Demarez: "Ik zie Standard niet meedoen voor de titel, maar het kan wel een beslissende rol spelen in de titelstrijd."

  "Een speciale vermelding ook voor de Luikse club waar de jeugdopleiding de laatste jaren ernstig genomen is. Er staat een prachtig complex, waaruit al heel wat jongeren zijn gekomen. Neem Michi Batshuayai, die week na week speelt en er altijd staat."

  "Paniektransfers zullen STVV niet helpen"

  Voor STVV ziet Demarez het minder goed aflopen, ondanks de komst van Thomas Chatelle. "Het lijkt me vrij duidelijk dat STVV veroordeeld is tot de laatste plaats. Als je thuis met 0-3 verliest van je rechtstreekse concurrent Westerlo en de week erna een 6-0 krijgt van AA Gent, is dat te veel van het goeie."

  "Ze stralen het ook allemaal uit daar, dat de handdoek al gegooid is. En met alle respect voor Thomas Chatelle: hij heeft geen ritme. Ik zie hem STVV in zes, zeven wedstrijden niet plots zo veel sterker maken. Ik vrees dat het over is voor STVV."

  Bekijk de analyse Eddy Demarez hierboven

  U kunt de analyse van Eddy Demarez in de studio van Extra Time bekijken door hierboven op zijn foto te klikken.

  Extra Time kunt u vanavond dan weer bekijken op Canvas. Frank Raes, Filip Joos en hun gasten openen de debatten om 22.04u, na de laatste aflevering van de Flandriens van het veld.