• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Met Nys en Albert op het WK-podium"

  Zdenek Stybar heeft nog één groot doel in de cross en dat is het WK eind van de maand in Koksijde. "Hij kan daar iedereen kloppen", zegt zijn ploegmanager Patrick Lefevere over het WK. Na 29 januari verlegt de Tsjech zijn focus naar de weg.

  "Ik ben 26, ik moet er alles uit halen", zegt Zdenek Stybar, die zondag een zesde keer Tsjechisch kampioen werd. "Dat was niet zo heel moeilijk en vooral goed voor het vertrouwen. Op het WK in Koksijde voorspel ik Albert, Nys en mezelf op het podium."

  Patrick Lefevere, Stybars ploegmanager bij Omega Pharma-Quick Step, gelooft in de WK-kansen van de Tsjech. "Hij is stilaan terug", weet Lefevere. "Ik heb Zdenek gezegd dat er maar één koers telt: Koksijde. Hij heeft de anderen in het verleden al geklopt en hij kan dat nu weer."

  Lefevere wil dat Stybar eind februari genoeg rust, want zijn crosseizoen leed onder zijn eerste wegseizoen. "Zdenek wil nog te veel. Hij legt de lat soms te hoog en zet zichzelf zo onder druk."

  "Vorig jaar is hij blijven trainen tussen het veldritseizoen en het wegseizoen. Zdenek is blijven doorgaan na zijn wereldtitel. Als je naar de weg gaat, moet je er ook in investeren."

  Hoe lang is Stybar nog full time veldrijder? "Eerst wereldkampioen worden in Koksijde en daarna zitten we aan tafel", aldus Lefevere.