• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tweedeklassers gaan geld van anders verdelen

  De Nationale Voetballiga (NVL), die de tweedeklassers vertegenwoordigt, heeft een nieuwe verdeling goedgekeurd voor het geld dat de tweede klasse elk jaar van de voetbalbond (KBVB) krijgt.

  Tot nog toe werd de toelage van de KBVB verdeeld over alle clubs, vanaf volgend seizoen komen enkel clubs die hun tv-rechten aan de NVL afstaan in aanmerking. Clubs die uit eerste klasse zakken, krijgen nog een som uit de Pro League.

  De NVL zal proberen de tv-rechten collectief te verkopen. Dit jaar verkochten vier clubs (Charleroi, Antwerp, Eupen, Waasland-Beveren) hun rechten individueel. Als de NVL er niet in slaagt om de tv-rechten collectief te verkopen, dan worden de clubs opnieuw eigenaar van hun televisierechten.