• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swift klopt McEwen, Cavendish voelt asfalt

  Mark Cavendish kwam behoorlijk gehavend uit de tweede rit in de Tour Down Under.

  Ben Swift heeft de tweede rit in de Tour Down Under gewonnen. De Brit van Team Sky was in de massaspurt sneller dan Robbie McEwen, die weer het podium haalt en leider wordt. Mark Cavendish en André Greipel hadden pech met een valpartij.

  Van zes vluchters zong Timothy Roe het het langst uit, tot 5 kilometer van de finish. Maar vooral wat toen volgde, in de bochtige laatste drie kilometer in de straten van Mannum, zal bij de volgers blijven hangen.

  Want toen gingen Mark Cavendish, André Greipel en leider Matthew Goss tegen de grond. Greipel en Goss stonden snel weer overeind, maar werden even later door een tweede valpartij opgehouden. Weg was de zege.

  Van de renners die gespaard waren gebleven van het ongeluk, was de 23-jarige Swift de vinnigste. De Brit was in de massaspurt sneller dan McEwen, die wel weer op het podium staat én de leiderstrui overneemt van Goss.

  McEwen, die dit jaar voor het RadioShack van Lance Armstrong rijdt, was in de eerste rit én in het traditionele criterium voor de Tour Down Under al derde geworden.

  Cavendish moest gehecht worden aan oog

  Mark Cavendish liep bij zijn val flink wat schade op, vooral boven zijn linkeroog en aan zijn linkerschouder en linkerzijde. Maar de Brit zal donderdag normaal wel van start gaan in de derde etappe.

  "Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis", zei ploegleider Allan Peiper. "Daar kreeg hij enkele hechtingen aan het linkeroog. Ook zijn onderbeen en heup werden niet gespaard en zijn volledig geschaafd. Afwachten hoe hij de nacht doorkomt."