Croky Cup - speeldag 1 - 10/02/21 - 17:01
Menno Koch
67'
Menno Koch
4 - 1

Met Olympic Charleroi is de laatste amateurclub uit de Beker van België verdwenen. In de vorige ronde liet Zulte Waregem zich ringeloren, Eupen had zijn lesje wel geleerd in de 1/8e finales. Het werd 5-1 in de sneeuw. "Zo erg vond ik die sneeuw niet", sprak verdediger Rocky Bushiri achteraf.

Bekijk de goals uit Eupen - Olympic Charleroi (5-1)

• 8' Koné 1-0
  • 14' Delbergue 1-1 (pen)
  • 50' Baby 2-1
  • 61' Magnée 3-1
  • 65' Koch 4-1
  • 93' Bushiri 5-1

Voetballen bij -10 in de sneeuw

Het bekeroptreden in Eupen begon in een diepvries. Het kwik gaf 10 graden onder nul aan en net voor de wedstrijd stuurden de weergoden sneeuwwolken richting Kehrwegstadion.

Eupen had begrepen dat het snel moest scoren en deed dat ook. Met een handigheidje werkte Koné een bal van Magnée in doel: 1-0.

Lang bleef de voorsprong niet op het bord staan. Na een fout van verdediger Bushiri wees scheidsrechter Dierick naar de stip.

Delbergue, die vorige week ook scoorde tegen Zulte Waregem, koos de juiste hoek: 1-1 na een kwartier.

Daarna kroop Olympic terug om Eupen op te vangen. Van kansen was nauwelijks nog sprake, in tegenstelling tot de sneeuwvlokken. Die vielen wel massaal.

Yassine Delbergue
Yassine Delbergue (l) heeft Olympic langszij gebracht.

Na de rust vallen ook de doelpunten

De spelers van Eupen hadden zich goed opgewarmd tijdens de onderbreking. Na de pauze vlogen ze er meteen in met een goal van Baby. Van dichtbij jaste hij de gele bal erin.

Deze keer gaf Eupen de voorsprong niet meer uit handen. Olympic moest risico's nemen. Het bracht een extra aanvaller in en dat speelde in de kaart van de eersteklasser.

Op korte tijd diepten Magnée en Koch de score uit, op het einde maakte Bushiri de 5-1. Topscorer Prevljak hoefde zelfs niet van de bank te komen.

Olympic lag tegen het witte canvas, Eupen was gewaarschuwd en had zich niet laten verrassen. Morgenavond kent het zijn tegenstander in de kwartfinales van de Croky Cup.

Rocky Bushiri
Rocky Bushiri (m) is een van de doelpuntenmakers in de sneeuw.

Bushiri: "Blij dat ik weer speel"

Doelpuntenmaker Rocky Bushiri heeft zijn eerste match gespeeld sinds hij weer voor Eupen uitkomt.

"Het is bijna 2 maanden geleden dat ik nog een volledige wedstrijd op het veld stond", vertelt de 21-jarige verdediger. "Daarom ben ik erg blij. Dat heb je ook gezien toen ik scoorde."

"Voor mij was het alleszins een fijne avond. De sneeuw vond ik ook niet zo erg. Dankzij enkele pauzes viel het best mee."

Zo erg was die sneeuw niet.

Rocky Bushiri (m) speelt sinds kort weer in Eupen.

Olympic-coach: "Mooie bekercampagne"

Beñat San José (coach KAS Eupen): "Er is natuurlijk sprake van een klasseverschil, maar dat maakt de zege niet minder belangrijk voor mij. In een bekermatch is het alles of niets."

"Olympic pakte het tactisch goed aan. Net zoals tegen Zulte Waregem hielden ze het zaakje goed gesloten. Daar hebben we ons in de tweede helft aan aangepast, met resultaat."

"Daar moet ik mijn spelers voor feliciteren. Iedereen stond erg geconcentreerd op het terrein, ook de jongens die niet elke week spelen."

Xavier Robert (coach Olympic Charleroi): "In de eerste helft klopte ons plaatje. Tactisch stond alles op punt. We hebben ons met hand en tand verdedigd."

"In de tweede helft vonden we niet meteen een antwoord op de tactische wijzigingen van Eupen. Misschien hebben we de tol betaald voor onze beperkte voorbereiding tijdens deze coronacrisis. In 4 weken kan je niet al te veel systemen instuderen. Dat hebben we gevoeld."

"Maar goed, dit was een positieve ervaring voor mijn jonge ploeg. We mogen erg trots zijn op onze bekercampagne."

Bekijk het verslag:

90+6'

Einde: 5-1

Eupen trapt niet in de val van de amateurs van Olympic Charleroi en wint het winterse bekerduel met ruim verschil: 5-1.

In de tweede helft scoorde de eersteklasser aan de lopende band. Topschutter Prevljak hoefde zelfs niet van de bank te komen.

90+3'

Bushiri kopt nog raak

De honger van Eupen is niet gestild. Verdediger Bushiri loopt goed in op een vrije trap en kopt de 5-1 op het bord. De assist is voor Magnée.

90+1'

90+1'
Olympic Charleroi
90'

Olympic probeert er toch nog wat van te maken. Met een lange bal probeert Dahmane een ploegmaat te bereiken in de 16. Himmelsman is bij de pinken.

85'

De bekendste speler bij Olympic heet Dahmane. De voormalige aanvaller van Bergen, Genk en Club Brugge krijgt een vrije trap na een fout van Saweh. Veel levert die niet op.

80'
78'

Rustdag voor Prevljak

Bij deze stand hoeft doelpuntenmachine Prevljak niet van de bank te komen. Verdediger Jonathan Heris mag wel opdraven. Hij valt in.

72'

Weer voetbal

Het geraas van de bladblazers verstomt in het Kehrwegstadion. We kunnen weer voetballen.

De twee teams hebben van de onderbreking gebruik gemaakt om enkele spelers te wisselen. Bij Eupen komen Amat en Cools erin.

66'
65'

Onderbreking

De scheidsrechter legt het spel even stil om de terreinverzorgers de tijd te geven om de lijnen weer zichtbaar te maken. Graag tot zo.

65'
65'

Koch kopt: 4-1

Op een hoekschop is de doelman van Olympic toch geklopt. Koch kopt de corner in de verste hoek.

63'

Bal tegen doelkader

Olympic Charleroi moet risico's nemen en dat speelt in de kaart van Eupen. Dankzij doelman Moriconi blijft het 3-1. Via de lat neutraliseert hij een schot van de eersteklasser.

61'

Eupen loopt uit

Op het uur staat het 3-1 in het voordeel van Eupen. Na een rommelige fase voor het doel van Olympic Charleroi weet de Belgische verdediger Gary Magnée de bal binnen te koppen.