Ga naar de inhoud
Club Brugge bekert voort.
Opstellingen 
Club Brugge Antwerp
1. Mignolet 97. De Wolf
77. Mata 26. Gélin
5. Koussounou 4. Seck
44. Mechele 2. De Laet
24. Denswil 31. Le Marchand
26. Rits 18. Hongla
25 Vormer 5. Verstraete
20. Vanaken 94. Lukaku
90. De Ketelaere 16. Gerkens
10. Lang 7. Lamkel Zé
29. Dost 90. Avenatti
Wisselspelers
22.Horvath 1. Beiranvand
Lammens 11. Refaelov
2. Sobol 14. De Pauw
15. Mitrovic 15. Boya
18. Ricca 19. Miyoshi
28. Van der Brempt 21. Batubinsika
3. Balanta 23. Ampomah
8. Dirar 30. Buta
7. Chong  
21. Okereke  
27. Badji  
Coach: Philippe Clement Coach: Frank Vercauteren

Club Brugge blijft op koers voor de dubbel, bekerhouder Antwerp druipt af

 wo 10 februari 2021 22:36

Antwerp zal zichzelf niet opvolgen als bekerwinnaar. In deze jaargang botste Stamnummer 1 in de 1/8e finales op Club Brugge. De autoritaire competitieleider was koelbloedig in een aantrekkelijk slotkwartier: 3-1.

Doelpunten:
49' Vanaken 1-0

80' Dost 2-0
83' Lamkel Zé 2-1

85' Vormer 3-1

Bekijk de goals uit Club Brugge - Antwerp (3-1)

Club domineert, maar overtuigt niet voor de rust

De bekeraffiche tussen de huidige nummer een en twee in de competitie kondigde zich vooraf aan als een blockbuster, maar het scenario was 80 minuten eerder dunnetjes. 

 

Na een goed begin van Antwerp werd Club dominant, maar regisseurs Vanaken, Vormer en Lang waren niet aanwezig genoeg op de scène. Vormer had wel de beste kans bij Club voor de rust, na laconiek verdedigen van Lukaku, maar doelman De Wolf redde.


Lamkel Zé acteerde wel opnieuw sterk. Hij schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Seck, maar die kopte van dichtbij recht op Mignolet. 

 

Nog voor de rust dook Lamkel Zé in de rug van Kossounou en werd perfect gelanceerd door Hongla, maar het schot van die eerste ging voorlangs. Antwerp liet twee enorme kansen onbenut voor de pauze.

Ding Dong! Lamkel Zé doet een fantasietje, maar trapt per ongeluk in het kruis van Kossounou

Match breekt los na 79 minuten

Midden in de verhaallijn zat opeens toch een moment van opwinding. Meteen na de rust scoorde Vanaken een typische Club Brugge-goal. Mata haalde de achterlijn en legde terug naar Vanaken die rond het penaltypunt stond: 1-0.

 

Daarna kabbelde het verhaal, met diepe spits Avenatti in een bijrol - hij was echt onzichtbaar bij Antwerp - en doelman De Wolf in een negatieve hoofdrol. 

 

Club drong niet eens echt aan voor de 2-0, maar toen Dost op voorzet van Vormer tussen twee verdedigers op de doelman van Antwerp kopte, duwde die laatste de bal met een grote strik in de voeten van Dost, die met plezier het cadeau uitpakte. 

 

De 2-0 leek de beslissing te zijn, maar het was in realiteit het begin van een spannende ontknoping. Lamkel Zé scoorde na een tegenaanval drie minuten na de 2-0 de 2-1 met een laag schot in de verste hoek.

 

Antwerp was dus nog niet definitief uitgeteld, maar dat duurde maar twee minuten. Antiheld De Wolf anticipeerde veel te snel op een voorzet van Vormer en dus verraste die knap met een schot in naar de eerste paal: 3-1. Einde verhaal. Heeft Antwerp opnieuw een keeperskwestie?

Mignolet pakt in het slot nog uit met sublieme reflex

"Match die we een beetje verwacht hadden"

  • Philippe Clement: "Het was de match die we een beetje verwacht hadden, met een sterk blok van Antwerp en dat is niet evident om te ontwrichten. Antwerp heeft veel kwaliteit en veel kracht, plus je moet opletten voor de counter. We hebben het goed gedaan. In de eerste helft was het moeilijk om openingen te maken, maar ze werden vermoeid en uiteindelijk hadden we nog genoeg kansen voor een verdiende overwinning. Een voorkeur voor de loting heb ik niet. Als je iets wilt winnen, moet je iedereen kunnen verslaan. Je hoopt natuurlijk wel thuis te kunnen spelen met ons drukke programma."

 

  • Frank Vercauteren: "Het was vandaag alles of niks, maar behalve dat het 3-1 is, kan ik niet ontevreden zijn. We hebben heel lang in de match gezeten. Tot het einde eigenlijk. Ik denk dat we ook evenveel kansen hadden als Club Brugge. Te afhankelijk van Lamkel Zé? We hebben geprobeerd om ons te versterken tijdens de wintermercato, maar dat is niet gelukt. Dus moeten we niet wenen. Bij elke nederlaag is er ontgoocheling, maar er waren ook veel goede punten. Die moeten we onthouden."

Clement: "Ruud is nog altijd stappen aan het zetten in de herfst van zijn carrière"

Vercauteren: "Denk wel dat we gestart zijn met onze beste 11"

Vanaken: "Een muur breken is iets collectiefs"