Ga naar de inhoud
Iserbyt
Iserbyt wint voor de vierde keer op een rij in Ruddervoorde.

Superprestige klassement

naamresultaat
1
Eli Iserbyt
114
2
Joris Nieuwenhuis
85
3
Niels Vandeputte
75
4
Michael Vanthourenhout
64
5
Kevin Kuhn
47
6
Laurens Sweeck
44
7
Felipe Orts Lloret
43
8
Cameron Mason
40
9
Lars van der Haar
39
10
Gerben Kuypers
38
stand superprestige veldrijden mannen
1. Eli Iserbyt 72
2. Niels Vandeputte 49
3. Joris Nieuwenhuis (Ned) 48
4. Cameron Mason (GBr) 40
5. Laurens Sweeck 39
6. Michael Vanthourenhout 38
7. Gerben Kuypers  38
8. Kevin Kuhn (Zwi) 37
9. Felipe Orts (Spa) 34
10. Witse Meeussen 28

kalender superprestige veldrijden

datum cross winnaar winnares
22/10 Overijse Iserbyt Van Empel
28/10 Ruddervoorde Iserbyt Alvarado
11/11 Niel Iserbyt Alvarado
18/11 Merksplas Nieuwenhuis Alvarado
02/12 Boom Nieuwenhuis Van Empel
27/12 Heusden-Zolder    
28/12 Diegem    
10/02 Middelkerke    

Eli Iserbyt blijft koelbloedig en wint weer in Ruddervoorde na spannende cross

 za 28 oktober 2023 16:12
SP Ruddervoorde
Superprestige
9 rondes
15:10 Ruddervoorde
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

    Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) blijft foutloos in de Superprestige. De leider, vorige week winnaar in Overijse, won in Ruddervoorde na een pittige strijd met Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) en ploegmaat Michael Vanthourenhout. Het is zijn 4e zege op een rij in Ruddervoorde. Thibau Nys verscheen niet aan de start, zondag is hij er wel bij in de Wereldbeker van Maasmechelen. 

    Dit parcours is echt f*cking zwaar.

     

    De poëtische woorden van Lars van der Haar zouden al snel werkelijkheid worden in Ruddervoorde. Na een kanonstart zorgde Michael Vanthourenhout er bijna eigenhandig voor dat het tempo in de race nooit meer zou zakken.


    De Europese kampioen fungeerde als de perfecte stroman voor Eli Iserbyt. Bewust of niet: hij zette zijn ploegmakker in een zetel en voorkwam de terugkeer van mannen zoals Kuypers en Sweeck, die de volledige race op achtervolgen waren aangewezen.


    Toch was er één man die de Pauwels Sauzen-Bingoal-boys nog even deed bibberen en beven: Lars van der Haar.


    De vinnige Nederlander koos bewust - niet verwonderlijk na bovenstaande uitspraak - voor een conservatieve start, maar dook als eerste de laatste ronde in en probeerde de twee ploegmakkers met een ferm slotoffensief alsnog te verschalken.

     

    Maar het beulenwerk van Vanthourenhout loonde uiteindelijk toch voor Iserbyt, die duidelijk nog het meeste in de tank had in de slotfase.

     

    Onze vinnige landgenoot ging ultiem nog op en over zijn Nederlandse collega en bleef zo foutloos in de Superprestige. Het was ook al zijn vierde overwinning op een rij in Ruddervoorde.

    "Of ik nu EK-favoriet ben? Dat is Nys nog steeds"

    Eli Iserbyt (1e): "Dit  is een hele mooie overwinning. Zeker niet de gemakkelijkste die ik al achter mijn naam heb. Ik vond het een listig parcours en betrapte mezelf vaak op foutjes. Hoe dat komt? Het lag op sommige plekken zeer glad, maar op andere plekken ook zeer snel. Daarom reden we niet met het zwaarste profiel en was het vaak glibberen en glijden. Gelukkig kon ik in mijn laatste ronde wél foutloos blijven. Of ik nu de favoriet voor het EK ben? Dat denk ik niet. Dat is voor mij toch Thibau Nys."

    Lars van der Haar (2e): "Ik begrijp echt niet waarom het hier zo lang samen bleef. Ik had het erover met Iserbyt en Vanthourenhout in de tent daarjuist en ook zij snapten er niks van. Iedereen zat steeds op de limiet en toch kwam alles telkens weer bij elkaar. Het was nochtans lastig genoeg. Oké, als je op kop reed, had je wel een ferm nadeel met de wind. Ik probeerde dat eens halverwege de wedstrijd, maar dat viel toch ferm tegen. Daarna heb ik gewacht tot de laatste ronde. Toen wilde ik mijn eigen tempo rijden en verhinderen dat de andere een ploegenspel konden spelen. Jammer genoeg waren zij net iets beter vandaag."

    Michael Vanthourenhout (3e): "Ik vond het echt spannend vandaag. Alles kwam steeds weer samen. Zelf heb ik zelf ook veel op kop gereden om de koers hard te maken. Enerzijds denk ik dat ik daarom misschien iets te veel werk heb opgeknapt, anderzijds wilde ik steeds veilig in de voorposten zitten bij elk obstakel. Ik voelde me ook wel goed, maar had het gevoel dat ik mijn inspanning niet tot het einde kon volhouden. In het slot voelde ik mijn lichaam wel leeglopen. Een podium is mooi, maar ik heb het gevoel dat het niet echt loon naar werken is."

    Uitslag SP Ruddervoorde

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    in 1u02'04"
    2
    Lars van der Haar
    op 5"
    3
    Michael Vanthourenhout
    13"
    4
    Kevin Kuhn
    16"
    5
    Laurens Sweeck
    21"
    6
    Gerben Kuypers
    25"
    7
    Felipe Orts
    30"
    8
    Niels Vandeputte
    34"
    9
    Toon Vandebosch
    39"
    10
    Cameron Mason
    41"

    Fase per fase

    16:12

    Vier op vier voor Iserbyt

    Eli Iserbyt heeft zijn vierde overwinning op een rij te pakken in Ruddervoorde. Hij boekt zo ook twee op twee in de Superprestige. In een zinderend slot hield hij Van der Haar nog achter zich. Vanthourenhout mocht na heel wat beulenwerk mee het podium op.

    16:10

    Van der Haar blijft Iserbyt ferm onder druk zetten. Het zal op details aankomen voor de overwinning.

    16:09

    Iserbyt gaat solo!

    Het is gebeurd. Iserbyt rijdt metertje per metertje weg van zijn Nederlandse collega. Het beulenwerk van Vanthourenhout zal dan toch lonen. Hij moet enkel nog foutloos blijven om een vierde overwinning op een rij te boeken in Ruddervoorde.

    16:07

    Iserbyt gaat op en over Van der Haar. De twee vinnige mannen lijken een voordeel te hebben op Vanthourenhout, die op breken staat. Maar wie van de twee explosievelingen heeft nog het meeste in de tank?

    16:05

    Laatste ronde

    Tingelingeling! De bel van de laatste ronde weerklinkt over het veld van Ruddervoorde. Lars van der Haar gaat als eerste de finale ronde in, maar Iserbyt en Vanthourenhout liggen op de loer. 

    16:02

    Daar is die dekselse Kuypers dan toch. Na zijn erbarmelijke start lijkt hij (eindelijk) de aansluiting te kunnen maken met het koptrio. Al geeft Van der Haar er wel weer een ferme lap op.

    15:59

    Zich laten meeglijden in het zog van de Pauwels Sauzen-Bingoal-boys? Dat ligt duidelijk niet in de aard van Lars van der Haar. De Nederlander zet zich zelf op kop en legt zijn tempo op aan de twee ploegmakkers. Een teken van vertrouwen.

    15:57

    Hapering Iserbyt

    Iserbyt laat zich betrappen op een foutje. Op een hellend vlak vol smurrie blijft hij even haperen. Van der Haar lacht in zijn vuistje en sluit weer aan. Ook Vanthourenhout nestelt zich nu ostentatief in het wiel van het kopduo.

    15:55
    15:54

    Jawel, het is Iserbyt die (eindelijk) lijkt te zorgen voor de definitieve afscheiding. Samen met Van der Haar snelt hij weg. Enkel zijn ploegmakker Vanthourenhout lijkt de oversteek naar de twee nog te kunnen maken.

    15:50

    Iserbyt zet druk

    Vanthourenhout lijkt al de hele wedstrijd als stroman te dienen voor Iserbyt, maar de veelwinnaar van Ruddervoorde zet zich nu zelf op kop. Met zijn kwieke beentjes zet hij de rest meteen stevig onder druk. Van der Haar heeft het gevaar in de gaten en schuift meteen op.

    15:46

    De accordeon plooit opnieuw dicht. Het beulenwerk van Vanthourenhout heeft opnieuw niet voor afscheiding gezorgd. De kopgroep dikt zelfs aan tot negen renners.

    15:43

    En opnieuw hebben Vanthourenhout en Iserbyt iemand in de tang. Kevin Kuhn is deze keer de renner die mee kan glippen met een zoveelste duo-offensief van de Pauwels Sauzen-Bingoal-boys.

    15:40

    Van der Haar heeft in de beginfase een bewust potje verstoppertje gespeeld, maar de Nederlander laat zich halverwege de cross gelden. Tot twee keer toe gaat hij aan de kop van de koers sleuren. Al is Vanthourenhout niet happig om zijn poleposition af te geven. De twee kemphanen komen zelfs zij aan zij boven na de zandstrook.

    15:38

    Zes koplopers

    De aanval van Iserbyt heeft weinig opgebracht. De zes koplopers komen weer samen. Vanthourenhout, Iserbyt, Vandeputte, Sweeck, Van der Haar en Kuhn lijken de overwinning onderling te zullen uitvechten. Al is de weerbarstige Kuypers op komst vanuit de achtergrond.

    15:33

    Sweeck en Van der Haar komen aansluiten bij de kopgroep, maar Iserbyt maakt van dat moment handig gebruik om een extra tussenversnelling te plaatsen. De veelwinnaar in Ruddervoorde zet de rest meteen op enkele lengtes. Zijn ploegmakker Vanthourenhout plooit zich dubbel om er nog een tandem van te maken.

    15:29
    15:28

    3 vs. 3

    Vanthourenhout en Iserbyt hebben elkaar gevonden aan de kop van de koers. De twee ploegmakkers hebben met Vandeputte wel een rugzak mee om te dragen, maar samen bouwt het trio toch een bonus van 4 seconden uit op een ander drietal. Sweeck, Van der Haar en Kuhn zijn de achtervolgers met dienst.