Ga naar de inhoud
Alvarado wint voor de derde keer in Ruddervoorde.

Superprestige vrouwen klassement

naamresultaat
1
Ceylin Alvarado
100
2
Annemarie Worst
92
3
Aniek van Alphen
81
4
Inge van der Heijden
74
5
Sanne Cant
67
6
Marion Norbert Riberolle
62
7
Denise Betsema
50
8
Fem Van Empel
45
9
Marie Schreiber
36
10
Alicia Franck
35
stand superprestige veldrijden vrouwen
1. Annemarie Worst (Ned) 64
2. Ceylin Alvarado (Ned) 59
3. Aniek van Alphen (Ned) 58
4. Inge van der Heijden (Ned) 48
5. Denise Betsema (Ned) 46
6. Marion Norbert Riberolle 40
7. Sanne Cant 37
8. Fem van Empel (Ned) 30
9. Alicia Franck 27
10. Manon Bakker (Ned) 21

kalender superprestige veldrijden

datum cross winnaar winnares
22/10 Overijse Iserbyt Van Empel
28/10 Ruddervoorde Iserbyt Alvarado
11/11 Niel Iserbyt Alvarado
18/11 Merksplas Nieuwenhuis Alvarado
02/12 Boom Nieuwenhuis Van Empel
27/12 Heusden-Zolder    
28/12 Diegem    
10/02 Middelkerke    

Alvarado troeft Worst af in Superprestige Ruddervoorde, Riberolle mag mee op het podium

 za 28 oktober 2023 14:29
SP Ruddervoorde (vrouwen)
Superprestige vrouwen
6 rondes
13:40 Ruddervoorde
Ceylin del Carmen Alvarado
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6

    Zonder Fem van Empel - dit seizoen al goed voor drie op drie - heeft Ceylin Alvarado de Superprestigecross in Ruddervoorde naar haar hand gezet. De Nederlandse ex-wereldkampioene gooide na half koers als laatste concurrente Annemarie Worst overboord. Marion Norbert-Riberolle reed knap naar het podium. Voor Alvarado is het haar derde succes in Ruddervoorde.

    Door de afwezigheid van veelvraat Fem van Empel, waren in Ruddervoorde alle ogen gericht op Ceylin Alvarado.


    Extra druk? Neen. Eerder extra motivatie, zo bleek. 


    De Nederlandse ex-wereldkampioene nestelde zich van bij de start meteen in de voorposten van het peloton. Samen met Annemarie Worst beukte Alvarado - tegen de felle wind die waaide op de open weide - al snel weg van de rest.


    Denise Betsema won de voorbije drie keer in Ruddervoorde, maar miste haar start dan weer volledig en zou nooit meer aan de kop van de koers komen kietelen. Het was verrassend genoeg de 24-jarige Belgische Marion Norbert Riberolledie zich achter het kopduo naar het podium zou knokken.


    Geen onewomanshow dus vandaag. Althans niet tot halverwege de cross, tot dan speelden Alvarado en Worst gretig haasje-over.


    Maar in die hevige tweestrijd ontblootte Worst toch even haar achilleshiel: de zandstrook. Dat had ook Alvarado in de smiezen. Met nog drie ronden op de teller plaatste de ex-wereldkampioene daar haar ultieme aanval. Worst zou haar landgenote - die foutloos bleef - na de zandbak nooit meer terugzien.

     

    Een deugddoende overwinning voor de ex-wereldkampioene, die het beu was om "the best of the rest" genoemd te worden de voorbije weken. Alvarado verstevigt zo ook haar leidersplaats in de Superprestige.

    "Ik ervaarde geen extra druk vandaag"

    Ceylin Alvarado (1e): "Ik ben toch heel blij met deze overwinning. Al had ik wel een dubbel gevoel tijdens de wedstrijd. Het eerste deel van de race vlotte niet zeer goed. Ik maakte wat foutjes en had ook problemen met mijn klikpedaal, maar in het slot ging het veel beter. Toch was het niet gemakkelijk om Worst af te schudden. Ik was favoriet voor de buitenwereld, maar ervaarde die druk zelf niet meteen. Ik ga alvast met goede moed naar de komende wedstrijden."

    Annemarie Worst (2e): "Ik had hier liever gewonnen natuurlijk, maar ik kan wel leven met deze uitkomst. Het was alvast een zeer zware wedstrijd, die zich zoals verwacht ontplooide. Het viel zeer snel uit elkaar. Het was een pittig parcours, waar je moeilijk je ritme kon vinden. Op een gegeven moment maakte ik dan zelf een foutje, waardoor Alvarado kon wegrijden. Ik kon lang gelijke tred houden met haar, maar dichter kwam ik niet. Ik ben wel een paar keer ferm gestorven."

    Marion Norbert Riberolle (3e): "Ik had goede benen en ben blij met mijn prestatie vandaag. Die nieuwe stukken op het parcours waren allerminst gemakkelijk en ook mijn eerste ronde was niet zeer goed, maar ik voelde wel al veel beterschap in vergelijking met vorige week. Ik had dit alvast niet verwacht na Overijse, maar mijn nieuwe trainer (Philipp Walsleben) bleef vertrouwen in mij hebben. Ik ben blij dat ik mijn eerste Superprestige-podium beet heb."

    Uitslag SP Ruddervoorde (vrouwen)

    naamresultaat
    1
    Ceylin del Carmen Alvarado
    in 48'45"
    2
    Annemarie Worst
    op 17"
    3
    Marion Norbert Riberolle
    40"
    4
    Aniek van Alphen
    1'01"
    5
    Inge van der Heijden
    1'09"
    6
    Zoe Backstedt
    1'36"
    7
    Alicia Franck
    1'41"
    8
    Anna Kay
    1'53"
    9
    Denise Betsema
    2'07"
    10
    Sanne Cant
    2'29"

    Fase per fase

    14:30

    Alvarado triomfeert!

    Alvarado heeft gedaan wat haar opgelegd werd: winnen in Ruddervoorde. De Nederlandse ex-wereldkampioene was vandaag heer en meester op de winderige weide. Annemie Worst bleef nog voor Riberolle, die knap mee op het podium mag.

    14:30

    De handen op de weide in Ruddervoorde gaan al op elkaar voor Alvarado. De Nederlandse is niet meer te betrappen op een foutje. Dit zal een deugddoende zege zijn voor de ex-wereldkampioene

    14:16

    Laatste ronde

    Tingelingeling! Alvarado duikt de laatste ronde met een riante voorsprong van 17 seconden in. De Nederlandse ex-wereldkampioene maakt zich op voor een ereronde en een derde overwinning in Ruddervoorde. Ook Worst en Riberolle verdedigen hun podiumplaats voorlopig met verve.

    14:12

    Achter Worst, die jacht blijft maken op Alvarado, verrast Riberolle met een derde plaats. De 24-jarige Belgische moet trachten de Nederlandse tandem Van der Heijden/Van Alphen achter zich te houden om een knappe medaille te pakken in Ruddervoorde.

    14:09

    Alvarado ribbedebie?

    Het is gebeurd. Alvarado heeft Worst doen kraken. De Nederlandse ex-wereldkampioene plaatste een zoveelste tussenversnelling op de heuveltjes en lijkt meter na meter weg te rijden van Worst.

    14:06

    Alvarado lijkt Worst stilletjes als speelbal te gebruiken. De ex-wereldkampioene versnelt telkens wanneer haar landgenote een beetje dichter dreigt te komen. De vraag lijkt niet óf, maar wel wánneer Worst zal kraken.

    14:03

    Halverwege

    1. Alvarado
    2. Worst +3"
    3. Riberolle +21"
    4. Van Alphen +33"
    5. Backstedt +38"

    14:00

    Alvarado heeft de achilleshiel van Worst gevonden. In de zandstrook is de ex-wereldkampioene duidelijk een tikkeltje beter. De zandbak zou zoals wel vaker de scherprechter van de cross kunnen worden.

    13:59

    Alvarado en Worst lijken elkaar gevonden te hebben aan de kop van de koers. Het duo sluipt stilletjes weg van de rest.

    13:54

    Kapotte schoen Van Alphen

    Van Alphen komt met een kapotte schoen over de streep na de tweede ronde. De Nederlandse maakt een wegwerpgebaar, maar kan meteen de materiaalzone induiken. Een noodgedwongen schoenwissel slaat de Nederlandse, die als eerste achtervolgde op het kopduo Alvarado/Worst, naar achteren.

    13:53

    Zand erover. Alvarado is duidelijk de betere in de oplopende zandstrook. Na een achtervolging gaat de Nederlandse in de zandbak op en over haar landgenote Worst.

    13:51

    Alvarado blijft in smurrie steken

    Alvarado blijft even haken in de touwen terwijl ze een modderstrook wil overbruggen. Worst heeft dat in de smiezen en trekt door. De Nederlandse slaat meteen een mooie kloof.

    13:49

    Aniek van Alphen komt het koptrio kietelen. In de achtergrond schuift Denise Betsema langzamerhand op.

    13:47

    Worst heeft het commando overgenomen van Schreiber, die haar snelle start cash lijkt te betalen. Enkel Alvarado en Van der Heijden kunnen voorlopig volgen.

    13:46

    Betsema baalt

    Denise Betsema heeft zich weer laten ringeloren in de start. De Nederlandse heeft een haat- liefderelatie met de startblokken, die vandaag niet in haar voordeel pleit. De Nederlandse - die hier de voorbije drie keer won - moet al een dikke twintig minuten achtervolgen op Alvarado en co.

    13:44

    3+2

    Inge van der Heijden en Aniek van Alphen hebben het gevaar geroken en proberen de aansluiting te maken met het koptrio. Dat lijkt hen ook te lukken.


    13:41

    Alvarado maakt haar mindere start meteen goed. De Nederlandse schuift behendig op naar plek twee. Ze nestelt zich in het zog van Marie Schreiber. Worst haakt haar wagonnetje ook nog aan, maar achter haar valt al een klein gaatje.

    13:41

    START

    Pang! Het startschot weerklinkt op de open weide van Ruddervoorde. De vrouwen beuken meteen tegen de wind - die nu toch stevig komt opzetten - in. Zoe Bäckstedt komt het best uit de startblokken, Alvarado en Betsema laten zich wegdrukken.