Ligue 1 Uber Eats - speeldag 14 - 03/12/23 - 13:00
Vitinha
0 - 2
Vitinha
88'

In de Franse competitie heeft PSG heeft met z'n tienen gewonnen van middenmoter Le Havre. De leider verloor al vroeg doelman Donnarumma nadat hij zijn tegenstander getorpedeerd had met een kungfutrap.

Wanneer Josue Casemir na een verre uittrap op doel kan afstormen, trekt Gianluigi Donnarumma aan de noodrem. Hij plant zijn rechtervoet op de schouder van de aanvaller. De scheidsrechter kan niet anders dan de doelman uitsluiten.

Gianluigi Donnarumma
Rood voor Gianluigi Donnarumma.

"Voor countervoetbal heb ik hier niet getekend"

Paris Saint-Germain stapte wel als winnaar van het terrein. Kylian Mbappé (via de binnenkant van de paal) en Vitinha (met een afgeweken schot) zetten het verschil op het bord.

Na de match zuchtte coach Luis Enrique eens diep. De Catalaan hield niet van het spel dat zijn team had moeten spelen na de rode kaart voor Donnarumma.

"Het is makkelijk om met z'n zessen of zevenen achterin te blijven en de aanvallers te laten rennen", sprak hij.

"Dat is niet mijn ding. Ik wil een team zien aanvallen en kansen creëren. Voor countervoetbal heb ik niet in Parijs getekend", besloot de man uit de Barcelona-school.

Ook met z'n tienen is PSG nauwelijks te kloppen.

90+4'
Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nabil Alioui (Le Havre AC).
90+1'
Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nabil Alioui (Le Havre AC).
88'
Redding van Arthur Desmas (Le Havre AC), die de bal al duikend kan pareren.
88'
Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) haalt uit...
88'

Vitinha kan scoren voor Paris Saint-Germain. De assist komt op naam van Manuel Ugarte.
Vitinha
86'
86'
Paris Saint-Germain krijgt een vrije trap. Etienne Kinkoue (Le Havre AC) haalde Lee Kang-in onderuit.
86'
85'
Bij Le Havre AC wordt de hoekschop genomen door Nabil Alioui. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
85'
Redding van Arnau Tenas (Paris Saint-Germain), die de bal al duikend kan pareren.
85'
Mohamed Bayo (Le Havre AC) haalt uit...
83'
Christopher Operi (Le Havre AC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain).
83'
Antoine Joujou (Le Havre AC) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
Antoine Joujou (Le Havre AC) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
81'
Mohamed Bayo (Le Havre AC) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
79'
78'
De poging wordt gered door Arnau Tenas (Paris Saint-Germain). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.