Ojo
Nicolas Laforge
Guldensporenstadion
6691

Charleroi pakt gouden driepunter tegen Kortrijk dankzij treffer van Dari in minuut 94

zo 14 april 2024 17:57
  1. 11' - Verv. Jeremy Petris door Zan Rogelj
  2. 32' - Geel - Etienne Camara
  3. 45+2' - Doelpunt - Isaak Davies (1 - 0)
  1. 54' - Doelpunt - Antoine Bernier (1 - 1)
  9. 86' - Verv. Abdoulaye Sissako door Jonathan Afolabi
  10. 90+4' - Doelpunt - Achraf Dari (1 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 14/04/24 - 16:02
45+2'
Isaak Davies
45+2'
1 - 0
54'
Antoine Bernier
1 - 1
54'
90+4'
Achraf Dari
1 - 2
Achraf Dari
90+4'

Grote stap richting behoud voor Charleroi. De degradatieclash tegen Kortrijk leek lange tijd op een gelijkspel te eindigen, maar in minuut 94 sloegen de bezoekers toe. Dari kopte de Carolo's op een corner naar een gouden driepunter.

Kortrijk-Charleroi kort samengevat:

• Sleutelmoment: De wedstrijd lijkt op 1-1 te eindigen, maar in de 94e minuut krijgen we toch nog een winnaar dankzij Achraf Dari. Zijn kopbalgoal geeft Charleroi een bonus van 6 punten in de Relegation Play-offs.

• Man van de Match: Op de linkerkant was Parfait Guiagon de gevaarlijkste Zebra. Hij bracht de Kortrijkse defensie geregeld in de problemen met één van zijn flitsen.

Topschutter Davies mist niet van dichtbij

Het kelderduel tussen KVK en Charleroi had in het zonnige Guldensporenstadion weinig om handen. Het duurde dan ook even tot er een kans die naam waardig te noteren viel.

Dabbagh en Pirard probeerden Pirard te verrassen, maar het sluitstuk van KV Kortrijk liet zich niet kennen. Ook Daan Heymans was twee keer gevaarlijk, maar kreeg de bal niet in doel.

Vlak voor de rust was het wel prijs aan de overkant. Davies werd aan de tweede paal helemaal vergeten en profiteerde optimaal om KVK van dichtbij op voorsprong te duwen.

Charleroi gaat erop en erover

Na de koffie namen de bezoekers de wedstrijd in handen. Het duurde amper tien minuten voor die drang naar voren ook werd beloond. Deze keer vergat de Kortrijkse verdediging Bernier in de zestien.

Na de 1-1 rook Charleroi bloed. Hervé Koffi zorgde eerst nog voor een heet standje voor eigen doel, maar daarna bleven de bezoekers baas zonder echt gevaarlijk te zijn.

Pas diep in de toegevoegde tijd kreeg Charleroi wat het verdiende. Het was Dari die Rik De Mil met een rake kopbal zijn eerste zege als coach van Charleroi bezorgde. Met een bonus van 6 punten op eerste achtervolger RWDM ziet het er goed uit voor de Henegouwers.

• Rik De Mil (trainer Charleroi): "Ik ben heel trots op mijn spelers. Toen ik hier kwam, trof ik veel twijfels aan en een groep die bestond uit individuen met véél talent. Dat we vandaag in die tweede helft het toch nog hebben omgedraaid laat zien dat we ondertussen een echte groep zijn geworden. Ik vind de zege ook verdiend. Er moet nog veel verbeteren, maar we zijn op de goede weg. We zijn er zeker nog niet, want het kan nog snel veranderen."

90+6'

6 punten los!

Het zit erop in Kortrijk. Charleroi doet een uitstekende zaak door met 1-2 te winnen en heeft zo een comfortabele bonus van 6 punten op eerste achtervolger RWDM. Kortrijk blijft laatste in de stand van de Relegation Play-offs.

90+3'

Charleroi op voorsprong!

De aanhoudende druk van Charleroi levert ook nog een winning goal op. Het is Dari die op schitterende wijze de 1-2 tegen de touwen knikt op aangeven van Zorgane.

90+3'

Dubbele kans voor Charleroi

Op de counter versiert Charleroi nog twee kansen snel na elkaar. Eerst kopt Bernier op het dak van het doel en niet veel later wordt het schot van Guiagon geblokt.

90+1'

90+1'

Er komen nog vijf minuten toegevoegde tijd bij. Trekt nog iemand het laken naar zich toe?

88'

Het einde van deze wedstrijd is in zicht en het is toch al even geleden dat Kortrijk in de buurt van Koffi kwam.

87'

Met Bruno en Afolabi brengt Alexandersson zijn laatste troefkaarten in. Als het 1-1 blijft, dan is dat vooral voor Charleroi een goede zaak.

86'
83'

Bloed bij Dari

Zeer tegen de zin van het Kortrijkse publiek is Dari erbij gaan liggen. Na het nodige oplapwerk kan de centrale verdediger van Charleroi weer voort.

82'
Dooft de wedstrijd uit of krijgen we toch nog een winnaar?
80'

Uithaal Ambrose

De invallers van Kortrijk laten zich zien. Nu is het Ambrose die vanop afstand afdrukt, zijn vizier staat niet goed afgesteld.

79'
79'

De Mil wil deze wedstrijd absoluut winnen. Hij brengt met Badji en Morioka nog heel wat kwaliteit tussen de lijnen voor het slot van de wedstrijd.