Mory Konaté
2 - 3
Mory Konaté
90+7'

KV Mechelen is de eindronde begonnen met een spectaculaire uitzege in Leuven. Het gaf een 0-2-voorsprong uit handen, tot het diep in de toegevoegde tijd nog een derde keer scoorde met 10 spelers. Zo blijft KVM in het spoor van leider KAA Gent in de Europe Play-offs.

OH Leuven - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Een Leuvense gelijkmaker in de voorlaatste minuut leek allesbeslissend, maar Konaté deed nog beter door in de àllerlaatste minuut de winnende treffer binnen te schuiven.

• Man van de match: Inzet, strijd en een geweldig doelpunt. Foulon was de uitblinker bij een strijdvaardig Mechelen.

• Opvallend: Een Mechelse zege in Leuven is geen vanzelfsprekendheid. De laatste keer dateerde al van coronaseizoen 2020.

Eenrichtingsverkeer

Na het mislopen van de Champions' Play-offs twee weken geleden, moest KV Mechelen vanavond meteen opnieuw naar Leuven.

Daar waren ze toch vooral nog aan het nagenieten van het ontwijken van de degradatiezone. Veel animo kwam er dan ook niet echt van de thuisploeg. Mechelen was de enige ploeg die voor dreiging zorgde.

Na amper zes minuten was het al prijs. Elias Cobbaut troefde drie verdedigers af en kopte een hoekschop netjes binnen.

Ook nadien waren de uiteenlopende seizoensambities merkbaar. Mechelen denkt nog aan Europa en bleef dan ook de gevaarlijkste ploeg. Bassette en Islam Slimani kregen kansen, maar konden ze niet verzilveren.

(Lees hieronder voort)

Knotsgekke tweede helft

In het begin van de tweede helft vond Mechelen die tweede treffer wel, dankzij een geweldige rush van Foulon.

Omdat OHL tot dan nog geen enkel teken van leven had gegeven, leek de match gespeeld.

Maar na een domme tweede gele kaart voor Slimani (zie tweet) en een doelpunt uit het niets voor OHL kreeg de partij plots een broodnodige boost.

De thuisploeg geloofde weer in eigen kunnen en leek in de 96e minuut zowaar een punt uit de wacht te slepen. Opoku maakte een knappe aanval enig mooi af met een hakje.

Maar amper een minuut later waren het toch de bezoekers die aan het feest mochten. Tobe Leysen zag er, opnieuw, niet al te best uit bij een hoekschop. Konaté profiteerde optimaal door de winning goal in doel te schuiven.

Dankzij deze zege komt Mechelen tot op één puntje van Gent. Het lijkt er toch op dat zij zullen mogen strijden om een Europees ticketje.

"Beter nu verliezen dan twee weken geleden"

Mathieu Maertens (OHL): "We geven twee goals weg op stilstaande fase. We wisten nochtans dat we daar scherp moesten zijn. We kwamen wel goed terug na de dubbele achterstand, maar dan is het jammer dat we toch nog verliezen. Al verlies ik liever deze match dan die van twee weken geleden."

Daam Foulon (Mechelen): "We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, maar goed, moeilijk gaat ook. Het is belangrijk om te winnen met het oog op Europa, en dat hebben we gedaan."

Besnik Hasi (trainer Mechelen): "Spijtig dat we nog zo in de problemen zijn gekomen. Voor die rode kaart was er niks aan de hand. Ik onthoud vooral dat we karakter hebben getoond. Nu moeten we deze lijn doortrekken."

Oscar Garcia (trainer OHL): "Natuurlijk doet dit pijn, maar we hebben de allerbelangrijkste match twee weken geleden gewonnen. Vandaag waren we niet goed genoeg en gaven we drie goals weg door persoonlijke fouten. De volgende matchen willen we beter doen en winnen."

90+10'

EINDE: 2-3

Einde van de wedstrijd. Van 0-2 naar 2-2 en dan toch nog 2-3. Na een slome wedstrijd zorgden OHL en Mechelen nog voor een vermakelijk slot van deze wedstrijd.

90+10' tweede helft
90+9'

En aan de overkant moet Coucke plots ingrijpen. Leuven heeft al zijn vuurkracht opgespaard voor in de laatste vijf minuten, zo blijkt.

90+9'
90+8'

Toch nog de winning goal!

Wat een slotfase! Aan de overkant gaat Leysen de mist in op hoekschop. De goalie gaat los onder de bal door. Konaté schuift de bal binnen.

90+7'
90+6'

Dan toch de gelijkmaker!

Ja hoor. Daar is die kans en daar is die treffer! Leuven legt nog een geweldige aanval op de mat. Maertens geeft goed door. Opoku verschalkt Coucke met een heerlijk hakje.

90+4'

Veel voetbal hebben we de laatste minuten niet meer gezien. Krijgt OHL nog een kans?

90+3'

Comedy Capers

Wat krijgen we nu? Door een slecht werkend bordje aan de zijlijn vergeet Schoofs dat hij naar de zijkant moet. Daardoor staan de bezoekers plots weer met elf op het veld. Dat feestje gaat niet door. Van Damme grijpt in.

90+2'
90+2'
90+2'
90+1'

90'
90'
89'

Voorlopig doet OHL maar weinig met zijn numerieke overwicht. Intussen koken de potjes over bij doelpuntenmakers Maziz en Cobbaut. Het komt de wedstrijd in elk geval niet ten goede.