8. 83' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 20/04/24 - 16:02
83'
Youssef Maziz
83'
1 - 0

Na een moeizaam seizoen lijkt OH Leuven te herleven in de Europe Play-offs. Na een stuntzege tegen Gent bevestigde het in eigen huis tegen STVV. In een zenuwachtige strijd zorgde invaller Youssef Maziz in de 83e minuut pas voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. STVV laat zo kostbare punten liggen om verder op te schuiven.

OH Leuven - Sint-Truiden kort samengevat:

• Sleutelmoment: Op het uur noteren we het eerste gekadreerde schot van STVV. Koita heeft heel wat mazzel dat de bal afwijkt, maar Leysen brengt nog erg knap redding. OHL ontsnapt daar aan een volstrekt onverdiende 0-1.

• Man van de Match: Vorige week voelde hij zich nog misnoegd na zijn wissel, vandaag was hij de held met een laat beslissend doelpunt. Youssef Maziz deed wat de wat statische Brunes niet kon doen, namelijk scoren.

• Opvallend: Leuven is niet de favoriete bestemming van STVV. De Limburgers konden in eerste klasse in zeven pogingen aan Den Dreef geen enkele keer winnen, en gingen dus ook deze keer weer de boot in.

OHL heeft veel kansen nodig tegen zwak STVV

Sint-Truiden kon met een zege druk leggen bij Gent en Mechelen, maar het was Oud-Heverlee Leuven dat de betere start nam. De thuisploeg trok zich weinig aan van het balbezit. Een veel te voorzichtig STVV werd opgejaagd en kwam niet tot een voldragen aanval.

OHL was daarentegen wél herhaaldelijk gevaarlijk. Schrijvers met een voorzet-schot en Sagrado met een flauwe poging zorgden voor een waarschuwing. Na een kwartier moest STVV-doelman Suzuki zijn tenen uitkuisen op een lage knal van Brunes én de rebound van Banzuzi.

De kansen en kansjes bleven komen voor Leuven. Brunes werd gestuit door Godeau, Schingtienne botste na een lange ren op een Truiens blok en Akimoto vergat schuin voor doel af te werken. Bij de rust zette Sint-Truiden nul doelpogingen tegenover de negen van OHL, maar het stond wel nog 0-0.

De meegereisde STVV-fans die hoopten dat een afgeblokte knal van Koita vlak na de pauze een intentieverklaring was, kwamen bedrogen uit. Koita kwam met een afgeweken schot nog wel akelig dicht bij de 0-1, maar daarna verviel de match in haar oude patroon.

Suzuki zweefde een stijlvol vluchtschot van Maertens uit het hoekje, en diezelfde Maertens kon op een counter Brunes net niet voor doel afzonderen. Dat lukte uiteindelijk wel met invaller Maziz. Die glipte achter de gestrande Godeau door en wipte de oververdiende 1-0 over Suzuki. De wedstrijd was meteen gespeeld.

Fink: "OHL verdient de overwinning"

Thorsten Fink leed met STVV zijn eerste nederlaag in deze play-offs. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. OHL speelde erg goed en zette ons goed onder druk. Ik miste bij ons de diepgang en ook wel een beetje intensiteit", merkte de coach op.

"OHL verdient de overwinning. Het speelde georganiseerd en dat is moeilijk tegen ons, omdat we veel bewegen. Je kan niet altijd hetzelfde niveau halen. Je moet je duels winnen, en vandaag verloren wij er te veel. De tegenstander was hongeriger."

90+4'

Einde!

Oud-Heverlee Leuven heeft de ambities van Sint-Truiden een flinke knauw gegeven. STVV kon voorlopig naar de leiding wippen in de Europe Play-offs, maar OHL pakte een meer dan verdiende zege. Maziz maakte op het einde een van de vele Leuvense kansen af.

90+3'

Maziz wil er graag nog eentje bijdoen, maar zijn schot is te slap.

90+1'

Nog eventjes

De laatste minuut van de reguliere speeltijd is verstreken. Misao vervangt Akimoto in een volledig Japanse wissel bij Oud-Heverlee Leuven.

90+1'

90'
88'

Een nederlaag voor STVV zou goed nieuws zijn voor Gent en Mechelen, die straks onder elkaar uitmaken wie na deze speeldag aan de leiding staat in de Europe Play-offs.

87'

De vraag is of STVV in de weinige tijd die rest nog iets kan terugdoen. Fink gooit Barnes nog in de strijd, Garcia brengt Dom en Nsingi.

85'
84'
84'

Maziz doet het!

Jawel! Oud-Heverlee Leuven heeft zijn voorsprong beet, en het is de nukkige Maziz die ervoor zorgt. Hij glipt slim weg achter Godeau en wipt de bal leuk over Suzuki.

83'
82'

De tweede helft is evenwichtiger geweest wat kansen betreft, maar alles bij elkaar geteld verdient OHL wel de overwinning. Kan de thuisploeg in het slot nog de drie punten pakken?