90+4'
Mickaël Biron
3 - 2
90+4'

Union heeft opnieuw aangeknoopt met een driepunter in de competitie. De leider bedankte zijn spitsen Nilsson en Amoura om het verschil te maken tegen RWDM. Die eerste opende de score, daarna besliste de thuisploeg de wedstrijd vanaf de stip. In het slot maakten de buren uit Brussel het nog spannend, maar Union kan een zakelijke zege bijschrijven.

Union-RWDM in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij 1-0 wordt een knappe gelijkmaker van Dwomoh afgekeurd. RWDM is even van slag en slikt snel een tweede tegendoelpunt, Union komt daarna niet echt meer in de problemen.
  • Man van de match: Mohamed Amoura was vanavond nog maar eens onhoudbaar voor de defensie van de tegenstander. De Algerijn heeft de Afrika Cup uitstekend verteerd en blonk vandaag uit met een doelpunt en een assist.
  • Opvallend: Union is de koning van Brussel. Na de 4 op 6 tegen Anderlecht pakt het nu ook 6 op 6 tegen RWDM. Zo kan je dus wel stellen dat de hoofdstad blauw-geel is.

Verdienstelijk RWDM krijgt deksel op de neus

Union nam het in eigen huis op tegen RWDM voor een derde Brusselse derby in een week.

De bezoekers uit Molenbeek zitten in een moeilijke periode, al was dat niet zichtbaar op het veld. RWDM speelde fris en pakte uit met enkele technische hoogstandjes.

Alleen moesten de bezoekers dan wel scherper verdedigen. Amoura kon keer op keer ontsnappen op zijn linkerflank en uiteindelijk was het dan ook prijs.

Nilsson kreeg aan de tweede paal al even veel vrijheid als zijn spitsbroeder en moest de bal maar binnentikken.

RWDM was niet van slag en reageerde met een fraai doelpunt van Dwomoh. Jammer genoeg voor de middenvelder stond Camara in de opbouw net buitenspel, het dansje na het doelpunt was dus voor niets.

De bezoekers waren van slag en dan ging Sampaio nog in de fout bij Nilsson. Strafschop voor Union was het logische gevolg, een koud kunstje voor Puertas.

Zo ging Union na een eerste helft waarin ze onderlagen toch met 2-0 de kleedkamers in.

Spanning op het einde van een saaie tweede helft

De tweede helft bleef van dat goede voetbal weinig over. Het enige vuurwerk dat we kregen was van de Union-fans, net op dat moment vertrok Amoura nog maar eens.

Zijn stiftje over Defourny viel niet in doel, maar de doelman kwam wel te laat bij de Algerijn, waardoor de bal opnieuw op de stip ging. Deze keer ging de topschutter van Union zelf achter de bal staan, met hetzelfde resultaat als bij Puertas.

Na de 3-0 gebeurde er niets meer op het veld, tot Carlos Alberto uit het niets zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht. De Braziliaan profiteerde optimaal van een onoplettendheid bij Burgess en kreeg de bal over Moris in doel.

Wie dacht dat RWDM nog alles op alles ging zetten kwam bedrogen uit. Meer dan een halfuur gebeurde er niets, tot invaller Biron alsnog voor spanning zorgde.

Zijn doelpunt dat afweek op de alweer ongelukkige Burgess kwam echter te laat, Union kroont zich zo tot koning van de hoofdstad.

De leider pakt de 2 punten die het afgelopen weekend verloor ten opzichte van Club Brugge terug, en verzekert zich nu al van de Champions Play-offs. RWDM speelt morgen een kelderkraker tegen Standard.