89'
4 - 0

Beter laat dan nooit, zeker? Standard heeft zijn klinkende zege opgespaard tot de laatste speeldag van de reguliere competitie. De ploeg van Ivan Leko - die al zeker was van de Europe Play-offs - bezorgde Eupen met een klinkende 4-0-zege nog een heleboel extra kopzorgen voor de degradatiestrijd.

Standard - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Nadat Eupen toch een beetje en met veel moeite in de wedstrijd was gekomen, beslechtte Balikwisha met zijn eerste treffer dit seizoen op vijf minuten van de rust de wedstrijd door de 2-0 te maken.

• Man(nen) van de wedstrijd: De spitsbroeders bij Standard lijken volledig op elkaar ingespeeld. Kanga zorgde voor de openingstreffer, Yeboah gaf de assist voor de 2-0 en samen zorgden ze voor de 3-0 met het doelpunt voor Yeboah en de assist voor Kanga.

• Opvallend: Het heeft 30 speeldagen geduurd, maar op de slotspeeldag van de reguliere competitie veegt Balikwisha dan toch de 0 van zijn persoonlijke scorebord.

• Opvallend (2): Ondanks een tegenvallend seizoen uitten de Standard-fans meer dan ooit hun steun aan de ploeg met verschillende indrukwekkende tifo's bij het begin élke helft.

Ondanks het tegenvallende seizoen was Sclessin toch weer op de afspraak met een indrukwekkende veelvuldige tifo. En na een heel mooi en emotioneel eerbetoon aan ex-Standardlegende Léon Semmeling die eerder deze week overleden is, vuurden de fans hun spelers aan.

En dat gaf brandstof. Al na tien minuten daverde het Maurice Dufrasnestadion wanneer Kanga de rebound van een schot van Yeboah in de voeten gekopt kreeg en de bal in het dak van het doel jaste.

Hoewel de thuisploeg domineerde, liet het geleidelijk aan het balbezit aan KAS Eupen, waardoor het spelbeeld toch een beetje verschoof. Maar ook de verdediging van Standard stond sterk georganiseerd, waardoor Eupen nooit kon doorbreken.

En op de tegenaanval was Standard dodelijk. Yeboah toonde zich niet zelfzuchtig en loodste goed Balikwisha door de zwakke Eupense defensie waardoor de middenvelder van Standard (nu nog maar) zijn eerste treffer dit seizoen kruiselings voorbij Slonina kon maken.

Standard-spitsbroeders in vorm

Een nieuwe tifo vlak voor de tweede helft waarbij Bengaals vuur deze keer als nuttig deel in het geheel paste - zo kan het dus ook - leverde meer spektakel dan de tweede helft, op de slotminuten na.

Terwijl Standard toch de controle behield, was het Renaud Emond die tegen zijn ex-ploeg nog het dichtst bij een doelpunt kwam.  Met zijn tip probeerde hij Bodart te verrassen, maar zijn voormalige doelman ging goed plat.

Pas in het slot viel het doek helemaal en eisten de spitsbroeders van Standard samen de hoofdrol in deze wedstrijd definitief op. Zij aan zij onsnapten Kanga en Yeboah aan de buitenspelval van Eupen en EA Sports FC-gewijs omspeelden ze Slonina. Yeboah was de afwerker, Kanga de assistgever.

En de vernedering voor Eupen werd pas echt compleet wanneer Charles-Cook onder druk van de opgerukte en doorduwende Fossey de bal in eigen doel verwerkte.

4-0. Standard boekt eindelijk nog eens een duidelijk en deugddoende zege en sluipt voorlopig 3 punten dichter op STVV. Eupen mist de kans om in pole positie de Relegation Play-offs in te trekken.

20:14

EINDE: Standard 4-0 Eupen

Sclessin danst op en neer wanneer Verboomen het eindsignaal laat luiden. Eupen was een maat of vier te klein voor Standard en liep uiteindelijk nog tegen een zware nederlaag aan. Lange tijd leek 2-0 uit de eerste helft de eindstand te worden, tot in de laatste 10 minuten Standard nog eens doorduwde. Na zijn assist pikte ook Yeboah zijn doelpunt mee en in het slot dwong de opgerukte Fossey Charles-Cook tot een own goal.

Eupen trekt met een kater de Relegations Play-offs in, Standard sluipt voorlopig drie punten dichter bij STVV, dat morgen tegen Club Brugge aan de bak moet.

90+3'

De lijdensweg is nog niet voorbij voor Eupen: Standard lonkt naar de 5-0. Yeboah gelooft nog in een bijna onmogelijk bal, Slonina moet ver zijn doel uitkomen, maar brengt wel redding.

90+1'

88'

4-0!

Laifis pakt uit met een geweldige pass die Fossey aanzet om de flank af te schuimen, op te rukken naar binnen en op doel af te stevenen. Afwerken lukt de Amerikaan niet, maar Charles-Cook loopt de bal in eigen doel. Sclessin kirt van het plezier!

85'
84'

En daar is bijna de 4-0! Kanga staat wel buitenspel, maar ontglipt goed aan de Eupense verdediging. Slonina komt wel goed uit zijn doel. Ze komen met elkaar in botsing. In de rebound kan Yeboah niet afwerken. En er was dus ook buitenspel gevlagd.

82'

Yeboah scoort ook!

De spitsbroeders van Standard zijn in vorm. Kanga wordt de diepte ingestuurd met Yeboah aan zijn zijde. Samen spelen ze EA Sports FC-gewijs de doelman uit. Het is Yeboah die zijn uitstekende wedstrijd na een assist nu ook beloond ziet met een doelpunt.

79'

Poging Davidson!

Na wat indommelen, worden we toch nog eens opgeschrikt. Door Eupen, weliswaar. Davidson levert een pegel af waarmee Bodart moeite heeft om te klemmen. In twee tijden pakt de doelman het schot, dat gevaarlijker oogde dan het uiteindelijk was.

77'
70'

Kawabe trekt vanuit de tweede lijn een streep, maar Filin zijn rug staat in de baan van het schot. Af en toe prikt Standard nog eens, maar de wedstrijd kabbelt wat.