Jupiler Pro League - speeldag 15 - 26/11/23 - 16:02
45+2'
Ferran Jutglà
0 - 1
45+2'

Club Brugge weet weer wat winnen is. Na 1 op 6 in de competitie pakt het drie punten op bezoek bij OHL. Een knappe krul van Ferran Jutgla volstond voor een zege met het kleinste verschil. Zowel Thiago als de Spanjaard lieten daarna kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Club blijft zo aanknopen met een plek in de top 6.

OH Leuven - Club Brugge in een notendop:

Sleutelmoment: We lijken de rust in te trekken met een 0-0 op het bord, maar in de toegevoegde tijd van de eerste helft knalt Ferran Jutgla Club met een knappe plaatsbal toch nog op voorsprong. De score zou nadien niet meer veranderen.

Man van de Match: De Spaanse spits van Club Brugge tekende voor de enige goal van de partij en was zo van goudwaarde voor zijn ploeg. Diep in de tweede helft liet Jutgla wel nog een reuzekans liggen op de 0-2, OHL-doelman Leysen pakte uit met een knappe reflex en speelde ook een sterke wedstrijd.

Opvallend: Club Brugge kan eindelijk nog eens winnen op verplaatsing. De laatste keer dat het daarin slaagde, was op speeldag 3 in Eupen. Die partij ligt inmiddels al 3 maanden achter ons.

Jutgla kiest zijn moment

Druk op de ketel bij beide teams vooraf. Leuven verkeerde in degradatiegevaar na 3 op 18, Club dreigde de aansluiting met de top 6 helemaal te verliezen bij nieuw puntenverlies.

En dat wilden de bezoekers niet laten gebeuren. Het waren de Bruggelingen die het gretigst aan de partij begonnen, maar net als al het hele seizoen liep er te veel fout in het laatste derde.

Club kon de code van het Leuvense slot maar niet kraken, tot Zinckernagel op het halfuur plots de openingstreffer aan de voet had. De Deen zag zijn plaatsbal uiteenspatten op de verste paal.

En dus leek de 0-0-score ook na de eerste helft nog op het scorebord te staan. Tot Jutgla in de toegevoegde tijd eens zijn duivels ontbond. De Spanjaard sneed naar binnen en plaatste de bal erg fraai in de rechterbovenhoek vanop zo'n 20 meter: 0-1.

Positief rapport

Voortbouwen op die voorsprong, dachten ze bij Club Brugge aan de start van de tweede helft. Maar toen Garcia Brunes en Banzuzi tussen de lijnen gooide, kantelde de partij.

OHL knokte zich steeds meer in de wedstrijd en had met Thorsteinsson zelfs een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de IJslander vergat koelbloedig te blijven. Mignolet hield Club recht.

En na die gemiste kans zouden de Bruggelingen beseffen dat ze niet kunnen teren op een 0-1-voorsprong. Vanaken en Nielsen zetten in het slotkwartier nog Thiago en Jutgla alleen voor Leysen, maar tot twee keer toe stond de goalie pal.

De nipte 0-1 werd zo ook de eindstand. Sprankelend was het niet, maar Club Brugge is wel met een driepunter gestart aan het reeksje wedstrijden richting Nieuwjaar en heeft zo weer een positief rapport beet, met 23 op 45.

Ronny Deila: "Geluk zal wel eens keren buitenshuis"

Ronny Deila (coach Club Brugge): "Dit geeft een enorm goed gevoel. We hebben een goede eerste helft gespeeld, waarin we veel kansen creëren en een knappe goal scoorden. In de tweede helft verloren we even de controle, maar hielden we goed de nul. We zijn erg ongelukkig geweest buitenshuis tot dusver. En we slikten te veel goals. Ik geloof dat het geluk wel eens zal keren als we zelf ons niveau blijven opkrikken."

Oscar Garcia (coach OHL): "Ik denk dat we minstens een gelijkspel verdienen. We waren beter in de tweede helft, ondanks de ruimte die we achterin weggaven. In het eerste halfuur waren we misschien wat te bang van Club. Daarna werden we dapper en verdienden we eigenlijk meer."

17:57

Einde!

Het zit erop! De fraaie plaatsbal van Jutgla vlak voor rust is dus genoeg voor Club om nog eens te winnen in de competitie. Dankzij deze zege komt de teller van Club op 23 punten te staan, de aansluiting met de top is zo verzekerd.

90+5'
90+4'

N'Dri mikt naast!

N'Dri snijdt vanop rechts naar binnen en knalt de bal laag tussen het bos aan benen, maar vindt niemand die kan binnentikken. De bal rolt zo voorbij de verste paal. Was dit de laatste kans op de 1-1?

90+3'

Matchwinnaar Jutgla wordt nog naar de kant gehaald. De helft van de extra tijd is op die manier al verstreken.

90+2'
90+1'

Vanop links zoeft nog eens een voorzet voor de neus van Mignolet. De Leuvense spitsen komen een stapje te kort om de bal tegen het net te krijgen.

90+1'

De thuisploeg krijgt 4 minuten om de achterstand weg te werken, wat kan er nog?

90+1'

90'
89'

Nsingi is de laatste troef van Garcia, hij komt de onfortuinlijke Misao vervangen. Alles op de aanval dus bij OHL.

88'
87'

Misao mistrapt zich

Misao verstuurt op zijn eigen helft een pass en gaat daarna onmiddellijk liggen. Er was niemand in de buurt, dat betekent meestal niet veel goeds. Kan de Japanner nog voort?

85'

N'Dri pompt de bal in de box, maar Mechele staat alert te verdedigen en kopt tot bij zijn doelman. Was dit de aanzet tot een slotoffensief van OHL?

82'

Jutgla mist!

Na een prachtig één-tweetje tussen Jutgla en Nielsen verschijnt de Spaanse spits oog in oog met Leysen, maar net als daarnet pakt de jonge goalie uit met een erg knappe redding. De Brugse spitsen moeten hier meer mee doen.

79'

De bezoekers houden de bal iets langer in de rangen en proberen zo de tijd vol te maken zonder nog veel aan te vallen. Toch gevaarlijk als de bonus slechts 1 goal bedraagt.

77'

Club Brugge neemt het heft nu toch weer wat in handen, maar geen van beide teams krijgt echt helemaal grip op de partij. Valt er aan een van de twee kanten nog een doelpunt?