Jupiler Pro League - speeldag 3 - 13/08/23 - 16:00
Warleson
0 - 1
Warleson
71'

Drie punten die veel deugd doen. Na drie nederlagen in acht dagen heeft Racing Genk een tweede zege te pakken in de competitie. Cercle Brugge was minstens de evenknie van Genk, maar de 18-jarige Bonsu Baah was bepalend met een goal twee minuten na zijn invalbeurt.

Cercle Brugge - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 94e minuut wijst scheidsrechter Bert Put naar de penaltystip. Cercle denkt dat het de ultieme kans krijgt om nog een verdiend punt uit de brand te slepen, maar de VAR komt terecht tussen. Sadick maakte geen handspel.
  • Man van de Match: Een wedstrijd zonder veel uitblinkers en dan kijken we maar naar beslissende acties. Verdediger Sadick was met cruciale interventies in de eerste en tweede helft belangrijker dan doelpuntenmaker Bonsu Baah.
  • Opvallend: Voor Genk is het nog maar de tweede zege in zes officiële duels dit seizoen. Het zal deugd doen.

Genk krijgt geen voet aan grond in eerste helft

Er zijn leukere verplaatsingen om uit een negatieve spiraal te geraken dan een uitwedstrijd tegen Cercle Brugge. Dat onderstreepte Cercle in een zonovergoten Jan Breydelstadion met een heel sterke eerste helft.

Genk liep daarin voortdurend achter de feiten aan. Vaak letterlijk, want Cercle was veel snediger en drukte Genk achteruit.

Wouter Vrancken kon aan de rust met weinig tevreden zijn, behalve met de tussenstand: 0-0.

Het omgekeerde gevoel leefde bij Cercle Brugge, maar scoren is een pijnpunt. Zeker na het vertrek van Ueda. En dat werd niet beter na de rust.

Invaller maakt het verschil

Waar Genk na de rust zijn grootste pijnpunt wist weg te werken, was dat helaas voor de thuisploeg niet het geval.

Genk herstelde het evenwicht in de tweede helft en zo werd het een wedstrijd met kansen aan beide kanten.

Voor Cercle bleven Denkey, Francis, Gboho, Somers en Siquet kansen naast of over mikken. Een heerlijke omhaal van Denkey (foto) had zeker beter verdiend dan net naast te gaan, maar feit was dat Cercle over de hele wedstrijd uiteindelijk maar 2 schoten tussen de palen kreeg.

Genk deed eigenlijk niet veel beter, maar had een geheim wapen uit Ghana op de bank zitten. De 18-jarige Bonsu Baah stond twee minuten op het veld toen hij even dolde met Daland en via de paal en de rug van doelman Warleson met een gelukje scoorde. Officieel werd het daarom een owngoal.

Wat het extra zuur maakte voor Cercle was dat een penalty voor de thuisploeg geannuleerd werd diep in de extra tijd na een tussenkomst van de VAR. Een terechte beslissing, want Sadick deed niets verkeerd.

Muslic: "Nederlaag voelt niet echt eerlijk"

• Wouter Vrancken: "De eerste helft was moeilijk, maar we wisten vooraf dat hun manier van spelen moeilijk is om te bekampen. In de eerste helft forceerden we te veel. In de tweede helft waren we rustiger aan de bal en vonden we beter de ruimtes. Het resultaat is belangrijk in deze fase. We hebben al matchen gespeeld die heel goed waren tot de laatste 20 meter, maar waar het resultaat niet goed was. Dan liever wat minder kwaliteit en een goed resultaat."

• Miron Muslic: "Ik ben blij met onze wedstrijd. Een nederlaag voelt niet echt eerlijk. Het verschil was die ene goal We hebben misschien wel het beste offensieve team van de competitie twee kansen gegeven, maar we scoren zelf niet uit al onze kansen en daar moeten we aan werken. Er was veel teleurstelling in de kleedkamer, maar de spelers moeten het hoofd hoog houden."

90+11' tweede helft
90+11'

Laatste fluitsignaal

Genk klimt uit het dal dankzij een goal van invaller Bonsu Baah. Cercle verdiende meer, maar moet ook boos zijn op zichzelf. Het trapte bijna geen enkele kans tussen de palen.

90+7'

Geen penalty !

Scheidsrechter Bert Put is gaan kijken naar het scherm en komt terug op zijn beslissing. Geen penalty voor Cercle. En dat lijkt ons een juist besluit!

90+4'

Penalty voor Cercle !

De bal gaat op de stip. Maar waarom? Ref Put fluit voor handspel van Sadick, denken we, maar in de herhaling lijkt dat niet helemaal terecht. De VAR bekijkt de situatie.

90+1'

90'

Cercle dringt aan

Cercle heeft zich nog niet neergelegd bij de nederlaag. Genk krijgt de bal niet meer weg. De spanning is nog te snijden in de slotfase.

86'
85'

Francis laat zich gelden

Francis speelt een erg goede wedstrijd, maar laat zich nu in negatieve zin opmerken. Hij trapt op het achterbeen van Kayembe. Geen fraaie actie.

83'

Nog een aanvaller erbij

Kehrer is de volgende troef van Muslic. De aanvaller vervangt Siquet. Alles op alles nu bij Cercle.

83'
80'

Ook Denkey krijgt de bal niet tussen de palen met zijn knal. Afwerkingsoefeningen dwingen zich toch een beetje op volgende week, denken wij.

80'

Siquet draait de bal net naast

We herhalen onszelf. Cercle moet de bal tussen de palen krijgen. De vrije trap van Siquet is veelbelovend, maar gaat aan de tweede paal net naast.

78'
78'

Munoz is te laat

Geel voor Munoz , maar die zal vooral blij zijn dat hij zijn duidelijke fout net buiten het strafschopgebied maakt. Hij maakte een duidelijke haakfout op Somers.

75'
75'

Muslic kiest voor de aanval

Cercle moet iets proberen en dus gooit trainer Muslic er een extra aanvaller in. Popovic gaat naar de kant voor de nieuwe aanvaller Minda.