2 - 4
90'
2 - 5
90'

10-3! Gent heeft het Slowaakse Zilina opnieuw vijf doelpunten om de oren geslagen. Na de 5-1 in de heenwedstrijd, pakte de ploeg van Hein Vanhaezebrouck opnieuw uit met een nieuwe vijfklapper (2-5). Gent stoot zo probleemloos door naar de volgende ronde van de Conference League.

Zilina - Gent in een notendop:

Man van de match: Geen Orban of Cuypers in de basiself vandaag. Dus was het tijd aan anderen om op te staan. Enter: Andrew Hjulsager. De Deen was tegen Zilina de motor en metronoom van dit KAA Gent. Wanneer hij aan de bal kwam, begonnen de knieën van de Slowaken steevast te bibberen en te beven.

Sleutelmoment: Ook Hugo Cuypers had - met twee doelpunten - een waardige MVP geweest. De aanvaller van Gent had in zijn invalbeurt slechts twee minuten nodig om de 0-2 te scoren en stak zo het vuur aan de lont van de geanimeerde tweede helft.

Opvallend: Hein Vanhaezebrouck had het vorig jaar steevast over het feit dat zijn kern te smal was om mee te dingen op het allerhoogste niveau. Vandaag roteerde de trainer gretig en kon hij nog steeds veel kwaliteit tussen de lijnen brengen.

Volgende ronde: De Poolse ploeg Pogon is de volgende tegenstander van Gent in de Conference League-campagne. De Polen wonnen twee keer van het Noord-Ierse Linfield FC: 2-5 in de heenwedstrijd, 3-2 in de return.

5-1 + 5-2 = 10-3.

Duidelijke cijfers voor KAA Gent, dat opnieuw bewees dat het een maatje te groot was voor het Slowaakse MSK Zilina in de Conference League. Zelfs met vijf nieuwe namen aan de aftrap.

Hein Vanhaezebrouck liet vorig jaar geen kans onbenut om aan te wijzen dat zijn kern te smal was, maar kon vandaag dus toch gretig roteren. En belangrijker: nog steeds kwaliteit tussen de lijnen brengen.

In afwezigheid van het koningskoppel Orban/Cuypers pakten Hjulsager en Tissoudali het stokje feilloos over. Het duo zette de Slowaakse defensie van minuut 1 stevig onder druk en legde zo hun achilleshiel bloot: de opbouw.

Na een zoveelste knoeipartij van de Slowaken, brak uitblinker Hjulsager op het half uur dan ook de ban na een uitstekende combinatie.

De voorbode voor de nieuwe slachtpartij.

Hjulsager was de metronoom en man van de match.

Het verging Tissoudali bij momenten net iets minder goed. De dribbelkont charmeerde met zijn bedrijvigheid en fluwelen techniek, maar scoren ging o zo moeilijk.

Tót invaller Cuypers - amper twee minuten na zijn wissel - het goede voorbeeld toonde. Want net zoals vorige week, wachtte Gent op de tweede helft om het doelpuntencarrousel verder te laten draaien.

In amper 10 minuten tijd vielen er nog drie doelpunten. Tissoudali kon - na heel wat missers - zijn bevrijdende eerste treffer maken en ook de bedrijvige Gerkens opende zijn rekening.

Adrian Kapralik en scherpschutter Krisztian zorgden nog voor eerredders voor de thuisploeg, maar het kwaad was al geschied. Zeker wanneer Cuypers vanaf 25 meter ook nog eens tekende voor zijn vierde doelpunt in deze Conference League-wedstrijden.

10-3. Duidelijk.

Het doelpunt nam heel wat druk weg bij Tissoudali.

90+4'
MSK Zilina
89'

Doelpunt Gent: 2-5!

Flashback! Gent kan opnieuw vijf keer scoren tegen Zilina. Hugo Cuypers diept de voorsprong uit met een heerlijke trap vanuit de tweede lijn. Het is al zijn vierde doelpunt in deze Conference League-campagne.

80'

Doelpunt Zilina: 2-4!

Nog een opsteker voor Zilina. Bari waant zich al de volledige wedstrijd in een schietkraam en probeert het nog maar eens vanop twintig meter. Zijn schot wijkt af en valt zo - tot frustratie van Nardi - in de verste hoek binnen.

77'
77'
73'

Doelpunt Gent: 1-4!

Ook Gerkens mag zijn doelpuntje meepikken. De bedrijvige middenvelder van Gent profiteert van een flipperkasmomentje om het leer van dichtbij binnen te leggen. Gent laat het doelpuntencarrousel - net zoals vorige week - zo opnieuw draaien in de tweede helft.

73'
71'

Doelpunt Gent: 1-3!

Dan toch! Wat zal het Tarik Tissoudali deugd doen. De dribbelkont van Gent slingert zich naar het doel van Belko, om uit te pakken met een uitstekende plaatsbal. Tissoudali mikt het leer knap in de verste hoek.

67'

Doelpunt Zilina: 1-2!

Zilina kan meteen tegenprikken. We hebben nog niet met onze ogen geknipperd na het Gentse doelpunt of de thuisploeg heeft zijn eerredder beet. Net zoals vorige week kan Adrian Kapralik zijn graantje meepikken. Het nummer 10 van de Slowaken dribbelt zich knap vrij en verrast alles en iedereen met een rake kanonskogel.