76'
Leandro Trossard
76'
2 - 2

Het Emirates Stadium was opnieuw even van een Belg. In het slot van de kraker tegen Bayern München zorgde Leandro Trossard nog voor een levensbelangrijke gelijkmaker voor Arsenal. Een wereld van verschil wanneer onze landgenoot in de terugwedstrijd naar München trekt. Aan de andere kant kon Harry Kane ook nog eens zijn gram halen tegen Arsenal.

Een van de openers in de kwartfinales van de Champions League was een duel tussen Arsenal en Bayern München. In een sfeervol Emirates Stadium waren het wel de bezoekers die het best begonnen.

Het Duits balbezit leverde weinig op. Arsenal, met Trossard op de bank, reageerde en scoorde dankzij Bukayo Saka. Op aangeven van Ben White krulde hij de bal in de verste hoek.

Niet veel later miste diezelfde White een grote kans op de 2-0. Hij trapte de bal slapjes in de handen van Neuer.

Meteen daarna viel er wel een doelpunt, maar aan de overkant. Arsenal was met wat te veel vertrouwen aan het spelen achterin.

Door balverlies kon Goretzka een steekpass geven richting Serge Gnabry, die glijdend feilloos afwerkte.

Efficiënt Bayern München overleeft lang

Arsenal bleef wel doen waarmee het bezig was, namelijk met z'n allen aanvallen. Daardoor kwam het achterin in de problemen.

Sané liep in de zestien richting doel, maar werd foutief afgestopt door Saliba. Harry Kane, ex-Tottenham, mocht de penalty trappen en miste niet.

Hij wachtte tot Raya naar links ging en trapte rustig naar rechts. Simpel, maar met succes.

Het grootste gevaar van Arsenal kwam vanop de rechterflank. Saka en Odegaard brachten de Duitse defensie in de problemen.

Dat was zowel aan het einde van de eerste helft, als in het eerste kwartier na rust. Echte kansen kwamen er wel niet.

Reddende engelen Jesus en Trossard

Pas halfweg de tweede helft wisselde Mikel Arteta aanvallend. Hij bracht niet alleen Leandro Trossard, maar ook Gabriel Jesus op het veld.

Ondertussen wist Bayern München beter hoe het Arsenal moest opvangen waardoor het zoeken was naar kansen na rust.

Trossard en Jesus stonden 10 minuten op het veld toen ze voor de 2-2 zorgden. De Rode Duivel zette zelf de aanval op en Saka gaf de bal meteen mee aan Jesus.

De Braziliaan kapte een paar Bayern-spelers uit en vond een vrije Leandro Trossard. Hij legde de bal netjes naast Neuer.

In de rest van de partij was Bayern München nog het gevaarlijkst. Coman wilde de bal aan de eerste paal in doel deviëren, maar hij trapte vol tegen de paal.

Vlak voor affluiten claimde Bukayo Saka (Arsenal) nog een strafschop, maar hij liep zelf tegen het losse been van doelman Neuer. Zo eindigde de match op 2-2 en wordt alles volgende week beslist in München.

22:56

EINDE: Trossard zorgt voor 2-2

In een aangename pot voetbal trekt niemand aan het langste eind. Arsenal nam het meeste initiatief, maar slikte twee tegendoelpunten in de eerste helft. Na rust ging het wat moeizamer, maar uiteindelijk scoorde Leandro Trossard na een knappe individuele actie van Gabriel Jesus.

90+7'

Geen penalty voor Arsenal

Bukayo Saka probeert voorbij Neuer te gaan, maar gaat theatraal neer. De Engelsman liep zelf tegen het been van de doelman.

90+3'

Trossard heeft een belangrijk doelpunt gemaakt, maar speelt geen geweldige partij. Hij verliest nu de bal bij een veelbelovende aanval.

90+1'

90'

Tegen de paal!

Bayern München komt dicht bij de winning goal. Coman trapt de bal door de benen van Raya vol tegen de paal.

89'

Meteen geel voor Partey

Musiala lijkt een aanval op te bouwen, maar dat laat Thomas Partey niet gebeuren. Hij tackelt hem onderuit.

89'
87'

Hoofdpijn voor Trossard

De Rode Duivel krijgt een tik van Matthijs De Ligt. Hij kan wel meteen verder voetballen.

86'

Zorgt Partey voor een party?

Kai Havertz scoorde vanavond niet, maar speelde wel een puike partij. Thomas Partey is zijn vervanger.

86'
84'

Het zou kunnen dat dit duel niet op een gelijkspel eindigt. Bayern München zoekt nog naar de goal en Arsenal wil de bal zo snel mogelijk afnemen. Ook mannen als Havertz en Saka verdedigen volop mee.

82'

Gekraakt schot Coman

Invaller Kingsley Coman creëert een doelkans. Het schot van de Fransman gaat richting de korte hoek, maar is makkelijk op te rapen voor Raya.

81'

Bayern München probeert even rust te vinden door de bal achterin rond te tikken. Arsenal zet hoog, maar niet onbezonnen druk.

78'
Trossard zet de Gunners weer op gelijke hoogte.
76'

GOAL: Trossard scoort!

Op aangeven van Gabriel Jesus maakt Trossard de 2-2. Na snelle passes van Trossard en Saka komt Jesus in balbezit. De Braziliaan slingert zich knap voorbij een paar verdedigers en legt af voor Trossard. De Rode Duivel trapt beheerst binnen in de verste hoek.

72'

We zitten ondertussen al in het laatste kwart van de match. Arsenal geeft de indruk dat het de match onder controle heeft, maar dan moet het wel nog de achterstand goedmaken en dus kansen creëren.