81'
Sébastien Haller
2 - 1
81'

De perfecte avond van Atletico Madrid eindigde bijna met een anticlimax. Met Axel Witsel in de basis leken de uitgekiende Madrilenen lang naar een 2-0-overwinning te freewheelen tegen Dortmund, maar in het slot zorgde Sébastien Haller nog voor een levensbelangrijke tegentreffer voor de bezoekers. Bijna was er zelfs een volledige ommekeer. Arthur Vermeeren en Julien Duranville bleven de volledige wedstrijd op de bank.

Axel Witsel maakte bijna een wereldgoal

Aanvallende thuisploeg

Met één Belg aan de aftrap en twee op de bank begon de wedstrijd iets na 21 uur. Atlético Madrid miste zijn start zeker niet. Na 4 minuten stond het al 1-0.

Daarvoor mocht het vooral Borussia Dortmund bedanken. De bezoekers wilden uitvoetballen, maar dat liep al snel verkeerd af.

Doelman Kobel paste centraal naar Maatsen, die het leer verloor. De Paul ontving de bal en werkte beheerst af.

Even later kreeg Axel Witsel een kans op de 2-0, maar na zijn spectaculaire deviatie pakte Kobel uit met een prima redding. Witsel stond ook buitenspel.

Atlético Madrid bleef aanvallend spelen en drukte Dortmund naar achteren. De tweede goal viel dan ook niet uit de lucht. Opnieuw gingen de bezoekers in de fout.

Twee verdedigers schatten een verre inworp verkeerd in. Griezmann bediende Samuel Lino enig mooi en de Braziliaan werkte ijzig kalm af.

Richting rust schoot Borussia Dortmund nog wakker. Oblak moest een keer in actie komen, maar de Atlético-doelman had geen wereldsave nodig om Maatsen van de 2-1 te houden.

Atletico Madrid vergeet door te duwen

De dominantie van Atlético Madrid was al verdwenen aan het einde van de eerste helft. Ook na rust koos de thuisploeg ervoor om terug te vallen in zijn gewoontes en defensiever te spelen.

Dat zorgde wel voor kansen voor Borussia Dortmund. Onder meer Füllkrug gaf Oblak toch wat werk.

Ondanks de achterstand bleven de bezoekers met veel geduld voetballen. Daardoor creëerde het ook niet heel erg veel gevaar. Atlético Madrid liet het gebeuren en toonde even weinig. Behalve wat zwakke schotjes gebeurde er lang niks.

Het slotkwartier bracht opnieuw wat meer beleving. Samuel Lino had zijn tweede van de avond moeten maken, maar van dichtbij geraakte hij niet voorbij doelman Kobel.

Te laat slotoffensief

Borussia Dortmund voetbalde dan weer beter dankzij de 19-jarige Jamie Bynoe-Gittens. De ingevallen Engelsman bracht schwung op de linkerflank.

Bynoe-Gittens mocht een kwartier meevoetballen en drukte zijn stempel. De aansluitingstreffer kwam echter tot stand dankzij twee andere invallers.

Eindelijk lukte een aanval van Dortmund door het centrum. Brandt vond Haller op de rand van de zestien. De ingreep van Molina kwam te laat en zo kon Haller er 2-1 van maken.

Doorduwen dacht Dortmund en dat leverde bijna een knappe gelijkmaker op. Bynoe-Gittens krulde de bal naar doel, maar dankzij het hoofd van Azpilicueta scheerde de bal tegen de lat en ontsnapte Atlético Madrid.

De thuisploeg zweette tot in de slotfase. Een prima spelende Axel Witsel ging ondertussen nog naar de kant. In de allerlaatste minuut had het zomaar 2-2 kunnen worden. Julian Brandt kopte tegen de kruising.

Atlético Madrid gaat met een licht voordeel naar de terugmatch van volgende week.

22:57

EINDE: Atletico Madrid overleeft en wint

Het werd nog een lastig laatste kwart van de partij voor Atletico Madrid. De thuisploeg leek alles onder controle te hebben, maar slikte toch nog de 2-1. Bij Borussia Dortmund groeide het geloof op een (onverdiend) gelijkspel, maar Atletico overleefde. Alles ligt wel nog open voor de terugwedstrijd in Duitsland.

90+6'

Brandt tegen de kruising!

Vlak voor affluiten maakt Brandt ei zo na de 2-2. De Duitser mag koppen naar doel, maar mikt net niet goed genoeg. De bal gaat recht tegen de kruising.

90+5'

Zwak schot Riquelme

Atletico Madrid probeert het nog eens in de omschakeling. Riquelme beslist om naar doel te schieten, maar de bal rolt in de handen van Kobel.

90+2'

Het gevaar bij Borussia Dortmund komt regelmatig via Bynoe-Gittens. De jonge Engelsman maakt het de Atletico-verdedigers knap lastig.

90+1'
90+1'
90+1'

90'
90'

Drie wissels bij Atletico

Axel Witsel gaat uitgeput naar de kant. Savic is zijn vervanger. Ook Riquelme en Saul Niguez mogen de toegevoegde tijd nog afwerken.

88'

Net geen prachtgoal

Invaller Bynoe-Gittens was dichtbij een geweldige gelijkmaker. Hij probeerde de bal naar de verste hoek te krullen, maar dankzij een lichte deviatie van Azpilicueta gaat de bal nipt over.

86'

Op zoek naar 2-2

Borussia Dortmund wil meer dan een nipte nederlaag. Het is alle hens aan dek bij Atletico Madrid.

84'
84'
81'

GOAL: Daar is plots Haller

Sébastien Haller maakt de aansluitingstreffer. Plots slaagt Borussia Dortmund er dan toch in om via het centrum een aanval op te bouwen. Haller wordt gevonden en dankzij een matige baltoets van Molina blijft hij in balbezit. Met een schot naar de korte hoek klopt hij Oblak.