EK-kwalificatie - speeldag 10 - 21/11/23 - 20:46
44'
Ante Budimir
44'
1 - 0

Tot op de slotspeeldag hebben Luka Modric en de Kroaten moeten knokken voor dat felbegeerde EK-ticket. De 1-0-zege tegen Armenië volstond voor de kwalificatie. Wales bleef thuis op een gelijkspel steken tegen Turkije en is veroordeeld tot de play-offs.

Even goed doen als Wales en het EK-ticket was altijd binnen voor de Kroaten.

Maar toen de Welshmen dankzij Neco Williams op voorsprong kwam tegen Turkije, kregen ze op de Kroatische bank klamme handjes.

Wales was dankzij die vroege openingstreffer in de virtuele stand over Kroatië gesprongen met evenveel punten maar een voordelig onderling resultaat.

Op slag van rust waren de rollen omgekeerd. Na voorbereidend werk van Ajacied Borna Sosa knikte Ante Budimir tegen Armenië de bevrijdende Kroatische 1-0 in doel.

In de andere partij werd de situatie voor Wales in de 2e helft nog uitzichtslozer toen Turkije vanaf de stip gelijkmaakte.

Kroatië hield zijn voorsprong vast en slaakt een zucht van opluchting. Modric en co eindigen 2e in de groep en komen in pot 3 terecht. Een potentiële tegenstander dus van de Rode Duivels (pot 1) in de groepsfase.

Wales moet vol aan de bak in de play-offs.