GibraltarNederland
Arda Kardesler
Estádio Algarve
2280

Nederland houdt doelpuntenfestijn in Gibraltar, Stengs (ex-Antwerp) pakt uit met hattrick

di 21 november 2023 23:42
  1. 10' - Doelpunt - Calvin Stengs (0 - 1)
  2. 14' - Verv. Nicholas Pozo door Ethan Jolley
  3. 23' - Doelpunt - Mats Wieffer (0 - 2)
  4. 38' - Doelpunt - Teun Koopmeiners (0 - 3)
  5. 45' - Geel - Jordan Teze
  1. 50' - Doelpunt - Calvin Stengs (0 - 4)
  2. 62' - Doelpunt - Calvin Stengs (0 - 5)
EK-kwalificatie - speeldag 10 - 21/11/23 - 20:45
10'
Calvin Stengs
0 - 1
10'
23'
Mats Wieffer
0 - 2
23'
38'
Teun Koopmeiners
0 - 3
38'
50'
0 - 4
50'
62'
0 - 5
62'
81'
Cody Gakpo
0 - 6
Cody Gakpo
81'

Nederland heeft in zijn laatste EK-kwalificatieduel fors uitgehaald. Tegen Gibraltar kroonde Calvin Stengs zich tot man van de match met 3 rozen. Oranje was al geplaatst voor het EK.

Een experimenteel en gretig Oranje leefde zich uit op het veld van voetbaldwerg Gibraltar.

Oude bekende Calvin Stengs (vorig seizoen bij Antwerp) opende na 10 minuten de score en legde na de rust nog 2 ballen in het mandje.

Met zijn hattrick krijgt Stengs toegang tot een select clubje van Nederlanders die het hem voordeden sinds 2000: Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooij, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie (2x), Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

In de loting op 2 december verdwijnt Nederland in pot 3, in het gezelschap van onder meer Kroatië. Beide landen zijn dus potentiële tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase.

90+1'
Teun Koopmeiners (Nederland) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90'

89'
Tijjani Reijnders (Nederland) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Aymen Mouelhi (Gibraltar) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thijs Dallinga (Nederland).
87'
Jordan Teze (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dylan Peacock (Gibraltar).
85'
De ref fluit voor een fout, James Coombes (Gibraltar) heeft hands gemaakt.
84'
Evan De Haro (Gibraltar) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Teun Koopmeiners (Nederland).
84'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Cody Gakpo (Nederland) stond buitenspel.
83'
Gibraltar
83'
Evan De Haro (Gibraltar) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cody Gakpo (Nederland).
82'
Mats Wieffer (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dylan Peacock (Gibraltar).
82'
81'

Nederland

Jorrel Hato (Nederland) schildert een voorzet op het hoofd van Cody Gakpo en die kopt de 0 - 6 tegen het net.
79'
Aymen Mouelhi (Gibraltar) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Xavi Simons (Nederland).