13. 90+2' - Doelpunt - Toma Basic (2 - 0)
Serie A TIM - speeldag 33 - 03/05/23 - 21:01
90+2'
Toma Basic
2 - 0

De Scudetto is nog niet helemaal van Napoli. De club uit het zuiden zal morgen zelf de Italiaanse titel moeten veroveren tegen Udinese. Eerste achtervolger verloor geen punten tegen middenmoter Sassuolo.

Bij een gelijkspel of een nederlaag van de nummer 2 kon vanavond het feest  al losbarsten in Napels.

Dat gebeurde niet. Lazio won - met enige moeite - van Sassuolo.

Na een afgekeurd doelpunt van aanvoerder Immobile opende Anderson de score voor de club uit Rome. Sassuolo antwoordde met een bal op de lat.

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers er 1-1 van kunnen maken. Het lukte niet, Basic maakte er wel 2-0 van in de extra tijd.

Geen feest dus in Napoli, dat op zijn eerste titel sinds die van Maradona in 1990 aast.

Morgen op het terrein van Udinese dan maar?

90+5'
Pedro (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gian Marco Ferrari (Sassuolo).
90+4'
Kristian Thorstvedt (Sassuolo) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'

SS Lazio

Toma Basic kan scoren voor SS Lazio. De assist komt op naam van Mattia Zaccagni.
90+1'

90'
Davide Frattesi (Sassuolo) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Domenico Berardi (Sassuolo), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'
Nedim Bajrami (Sassuolo) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
86'
Kristian Thorstvedt (Sassuolo) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pedro (SS Lazio).
85'
Toma Basic (SS Lazio) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
84'
Sassuolo krijgt een vrije trap. Manuel Lazzari (SS Lazio) haalde Nedim Bajrami onderuit.
82'
82'
Vrije trap voor SS Lazio. Jeremy Toljan (Sassuolo) hield Mattia Zaccagni vast en dat had de scheidsrechter gezien.
81'
Felipe Anderson (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ruan (Sassuolo).
80'
Pedro Obiang (Sassuolo) zit in de problemen. Hij heeft nagetrapt en de scheidsrechters hebben het gezien.