11. 90' - Doelpunt - Antonio Nusa (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 32 - 07/04/23 - 20:47
    90'
    Antonio Nusa
    90'
    2 - 0

Club Brugge heeft voor het eerst in bijna vijf maanden nog eens twee overwinningen op een rij kunnen boeken. In een slaperige wedstrijd konden Jutgla en Nusa voor de noodzakelijke stroomstootjes zorgen tegen Seraing, dat nu definitief veroordeeld is tot degradatie.

Club Brugge - Seraing in een notendop

Man van de match: Opnieuw was Noa Lang de man bij Club die, ook in de saaie eerste helft, wat vuur in de ploeg hield. Samen met de teruggekeerde Meijer een mooie wedstrijd, die hij nog bekroonde met de assist voor de openingsgoal.

Sleutelmoment: 10 minuten na de rust breekt Jutgla eindelijk de ban voor de thuisploeg. Wat er nog voor veer in de bezoekers uit Luik zat, was daarna gebroken, de degradatie beslist.

Opvallend: Seraing had niemand meegenomen. Misschien was er iets mis met de bus, maar het uitvak in het Jan Breydel-stadion bleef verstoken van fans.  Niet dat die erg zouden genoten hebben van het schouwspel vandaag.

Club was goed tegen een matig Seraing, en dus mocht er wel wat verwacht worden tegen de slechtste ploeg van 1A.

In de eerste 45 minuten waren de verwachtingen misschien te hoog gespannen. Club Brugge omsingelde en domineerde, maar dertig minuten zonder echte kansen. De egelstelling van Seraing was stevig, de uitbraken bot.

Een kopbal van Jutgla leek de patstelling te breken maar een kattensprong van Dietsch keerde nog net. Tien minuten later was het aan Hans Vanaken om te koppen, hij klopte de keeper wel maar strandde op de lat.

De ene echte uitbraak van Seraing werd vakkundig de nek omgewrongen. Rusten en hopen op beter.

Jutgla bevrijdt

Na rust niet meteen veel beterschap,  Lang maakte wel smaak met een mooie dribbel. Na tien minuten was het ook hij die als scherpste tussenkwam en zo Jutgla verstuurde. Die haalde de trekker genadeloos over, goedkeepende Dietsch kansloos.

Het spel veranderde niet na de 1-0, maar Club werd wel met de minuut nerveuzer én had de gelijkmaker kunnen slikken. Sissoko kon kiezen tussen drie vrijstaande maats. Vagner besloot op het achterhoofd van Mata, die daar weinig van wist.

Club had wel wat pech met de afwerking, nog twee keer stond de paal in de weg. Het schot van Onyedika was kanshebber voor goal van het seizoen, maar knalde een deuk in de paal.

Jan Breydel hield dus stevig de adem in, en liet die roodaangelopen pas los wanneer Nusa op aangeven van Skov Olsen alleen op Dietsch af mocht. Een subtiel lobje liet de keeper kansloos.

Gent-Union belooft morgen cruciaal te worden.

Legros: "Seizoen proberen afsluiten met lichter hart"

Jean-Sébastien Legros (Seraing): "Ik voel trots en frustratie vandaag. We hebben een kans om gelijk te maken, missen die en dan worden we genekt door dat tweede doelpunt."

"Ik heb deze week radicale keuzes moeten maken, maar ik heb een reactie gezien op het veld. Zeker een jongen zoals Noah Solheid, hij heeft geen profcontract, studeert nog, en dan bombardeer ik hem tot basisspeler voor 20.000 man. Hij heeft het er op een bewonderenswaardige manier vanaf gebracht, voor dat soort jongens vecht ik elke dag."

"We degraderen, dat staat vast, hopelijk kunnen we de volgende wedstrijden met dezelfde inzet en kwaliteit spelen als vandaag, zodat we het seizoen met een iets lichter hart kunnen afsluiten."

Rik De Mil (Club Brugge): "We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht, dat is het ook geworden. We maken onze kansen weer niet onmiddellijk af, maar je ziet dat we op dat vlak wel stappen gezet hebben. We blijven rustig, zetten druk, houden de nul opnieuw. In onze laatste pass, de cruciale beslissingen, in onze efficiëntie moeten we beter zijn."

90+5'

Smet fluit, Seraing zakt

Wim Smet maakt 'pil' op de 95ste minuut een einde aan de match, tot frustratie van Skov Olsen die een gemaakte goal ziet verdwijnen. Club Brugge scoorde twee keer in de tweede helft en veroordeelt de tweede Luikse club tot de tweede klasse. Boeken toe.

90+5'

Vrije trap Vagner

Een vrije trap op een interessante plek voor Seraing. De Mil brult zijn jongens nog even wat scherpte in. Vagner jaagt de bal over, de degradatie is een feit.

90+1'

En nu is het aftellen voor Club en er is zowaar sfeer op Jan Breydel.

90+1'

90'

Zucht van verlichting: 2-0

Nusa laat alle zorgen verdwijnen, net voor de extra tijd. Hij loopt niet buitenspel en kan op een diepe bal inlopen. Een lekker lobje legt de bal in het net. De drie punten zijn veilig.

89'

Onyedika met wereldse trap

Fwiew, Onyedika haalt de voorhamer boven. In de drop pakt hij de bal in één keer, en trapt naar de grond. Met een heerlijke zweefcurve spat de bal tegen de paal, dit had veel meer verdiend.

88'

Bal tegen doelkader

Skov Olsen kent geen nervositeit, alleen maar creativiteit. Met sprekend gemak gaat hij voorbij twee Métallos en schiet op de paal. Via het hoofd nog corner voor Skov.

87'

Met nog vier minuten te gaan lijkt de thuisploeg zowaar nerveus te worden. Tegen de ultieme staartploeg zou dat toch echt niet mogen.