5. 77' - Verv. Mario González door Nachon Nsingi
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 22/10/22 - 18:16

OH Leuven heeft na 2 nederlagen op rij opnieuw niet kunnen winnen. Op bezoek bij STVV, dat lang met zijn tienen moest spelen, moest OHL vrede nemen met een puntje na een matige match zonder goals.

STVV - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Er viel niet veel te beleven in een te gezapige STVV-OHL. Net voorbij het uur kreeg Al-Dakhil een bijzonder lichte 2e gele kaart van scheidsrechter D'Hondt, maar de bezoekers konden uiteindelijk niet profiteren.

• Man van de match: Niemand blonk uit in de wedstrijd tussen de middenmoters. Doelmannen Coppens en Cojocaru verdienen voor hun attente wedstrijd wel een pluim.

• Opvallend: Na zijn ontslag in november 2019 bij STVV is het de eerste keer dat Marc Brys er met puntengewin in geslaagd is om te vertrekken vanop Stayen. Bij de vorige twee confrontaties werd er telkens verloren.

Botsing en rode kaart 'kleuren' gezapige partij

Met STVV tegen OH Leuven kregen we een wedstrijd tussen 2 teams in de middenmoot die een ietwat mindere periode doormaken. In een lange en stroeve studieronde kregen we dan ook weinig te zien.

Na ruim een kwartier schrok Stayen wel wakker na een forse botsing tussen Pletinckx en Cojocaru. De verdediger kreeg de heup van zijn doelman vol in het gelaat en moest op een draagberrie het veld verlaten.

Nadien zou de eerste helft ook nooit meer echt op gang komen. De inglijdende Malinov probeerde nog wel een voorzet van Mendyl af te ronden, maar besloot naast.

Na rust kregen we wat meer passie en strijd te zien en dat resulteerde uiteindelijk ook wel in kansen. Beide teams hadden hun betere momenten. Bij de thuisploeg probeerde Boya het met een harde knal, aan de overkant mikte Kiyine na een dribbel in het zijnet.

Net voorbij het uur kreeg Al-Dakhil in een faire wedstrijd nog zijn 2e gele kaart. Na een vederlicht contact ging Al-Tamari liggen, scheidsrechter D'Hondt besloot de jonge STVV-verdediger naar binnen te sturen.

Het deed de wedstrijd uiteindelijk geen goed en het tempo zakte opnieuw.

STVV kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de vrije trap van Koita spatte uiteen op de lat. Aan de overkant raakte Al-Tamari nog na een knappe dribbel de paal.

Beide teams moeten zo vrede nemen met een punt en schieten daar bitter weinig mee op.

Brys: "Gaan met 2 punten te weinig naar huis"

• Marc Brys: "Op basis van een groot deel van de tweede helft lijkt het er misschien op dat we met 2 punten te weinig naar huis gaan, maar het liep toch ook een hele periode stroever."

"Ik denk dat we uiteindelijk wel de 3 punten verliezen. Na afloop hoorde ik van verschillende STVV-spelers dat we de beste ploeg waren die hier al is komen spelen en dat toont toch dat het voor hen vaak pompen was."

"We hadden ook wel wat last met het kunstgras. Normaal remt de bal af en nu schiet die door. We hebben ons daar een aantal keer aan mispakt. We moeten hier geen drama van maken, het is niet anders."

• Bernd Hollerbach (STVV): "Ik kan leven met dit gelijkspel. Zeker net na rust hadden we echt de bovenhand, maar dan zien we Al-Dakhil wegvallen met een belachelijke rode kaart."

"We behielden nadien wel nog de controle, maar uiteraard moesten we wel wat terugplooien. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een prima resultaat is."
  • Jo Coppens (STVV): "Ik denk dat we in de tweede helft zeer goed uit de kleedkamers komen en ook de gevaarlijkste ploeg zijn, maar die lichte tweede gele kaart heeft ons geen deugd gedaan. We konden hen nadien gelukkig wel goed afstoppen."

"Ik geef geen kritiek op de scheidsrechters die op een halve seconde tijd moeten beslissen en dat is gewoon niet makkelijk. Ik ben ook blij dat ik met mijn interventies in de tweede helft de jongens heb kunnen helpen."

• Casper De Norre (OHL): "Een gelijkspel is een correcte weergave van dezee partij. De bal viel voor ons niet altijd goed en we hadden het soms ook beter kunnen uitspelen."

"Het is jammer, maar na die 0 op 6 doet een punt sowieso wel deugd. Het was een wedstrijd tegen een fysiek sterke ploeg met een goede organisatie."

20:10

Einde partij

Het zit erop! STVV en OHL delen de punten na een te gezapige wedstrijd. De rode kaart net voorbij het uur voor Al-Dakhil leek een sleutelmoment, maar OHL kon daar niet van profiteren. Met een punt schieten beide teams niet veel op.

90+5'

Nog een enorme kans in de slotseconde! Nsingi raakt verlost van zijn belagers en zoekt de ingelopen Holzhauser, maar de Oostenrijker mikt vanaf het penaltypunt naast. Wat een kans nog!

90+3'

Coppens legt telkens veel lengte in zijn uittrappen. Hij zoekt Koita die is weggespurt, maar Cojocaru staat goed op te letten.

90+1'

4 minuten

Net zoals in de eerste helft komen er nog 4 minuten bij. Valt er voor een van beide teams nog een appel uit de kast? Het ziet er niet meer naar uit.

90+1'

87'

Een hoekschop loopt bijna helemaal fout af voor STVV! De Norre gaat na een snelle tegenprik alleen op Coppens af, maar de doelman komt goed uit zijn doel en is als eerste op de bal. Attent keeperswerk.

82'

Het gaat snel over en weer. Al-Tamari komt naar binnen en krult zijn schot dan vrij ver naast, een te zelfzuchtige actie van de buitenspeler want er lag ruimte bij Maertens.

80'

D'Hondt keurt 0-1 af

OHL lijkt na een vrije trap en een indrukwekkende carambole op voorsprong te klimmen, maar D'Hondt heeft in al dat geharrewar een duwfout gezien en keurt de 0-1 af. Er is uiteindelijk ook niet heel veel protest.

77'

Exit Gonzalez

Mario Gonzalez gaf een ietwat gelaten indruk vanavond en gaat met het slotkwartier voor de boeg naar de kant. Nsingi mag proberen om Leuven alsnog de volle buit te schenken.

76'
76'

Koita pakt nog eens uit met een bom vanop een 30-tal meter. Cojocaru staat erbij en kijkt er naar. De invaller toont bijzonder veel inzet en is momenteel de gevaarlijkste man bij STVV.

72'

Slimme Ricca

We hebben hem nog niet moeten vernoemen, maar in de luwte speelt Ricca een secure partij. Hij maakt een slimme overtreding op Bruno en haalt er zo een counter uit. De Uruguayaan is nog geen moment in de problemen gekomen.

72'

OHL heeft met een man meer uiteraard het spel stevig in handen nu. De thuisploeg plooit stevig terug en lijkt nu al vrede te nemen met een puntje.

70'

Goochelaar Al-Tamari

Wat een actie van de Jordaniër! Hij tovert zich voorbij Bocat en gaat dan vanuit een hele scherpe hoek ook nog bijna Coppens voorbij, maar raakt de paal. Bijzonder knap gedaan, STVV ontsnapt.

66'

Het is Holzhauser die meteen zijn stempel wil drukken op deze wedstrijd, zijn vrije trap gaat niet ver naast. Het is hergroeperen bij de thuisploeg.