4. 77' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 22 - 21/01/23 - 20:46
77'
Gustaf Nilsson
77'
1 - 0

Union heeft de draad opnieuw opgepikt. In een zinderende partij tegen OH Leuven knokte het zich opnieuw naar een driepunter. Nilsson - de plaatsvervanger van de geblesseerde Vanzeir - zorgde voor de verlossende treffer. De vicekampioen nadert zo opnieuw tot op zes punten van leider Genk.

Union - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Beide ploegen wringen de ene na de andere kans de nek om. Met nog iets minder dan een kwartier te gaan is het dan toch raak. Nilsson kroont zich tot matchwinnaar door de 1-0 binnen te knikken.

• Man van de match: Cojocaru leek met enkele goede reddingen zijn netten schoon te houden, maar dat lukte hem uiteindelijk toch niet. Dan maar Loïc Lapoussin die goed kwam invallen. Hij besliste de wedstrijd ook mee met een geweldige assist.

• Opvallend: Union is nu al 14 wedstrijden op rij ongeslagen in de Jupiler Pro League. Het gebeurde ook maar één keer dat de troepen van Geraerts niet wisten te scoren.

Geen Vanzeir, geen Gonzalez

Beide ploegen moesten het vanavond stellen zonder hun topschutter - Vanzeir bij Union, Gonzalez bij OHL - en dat was er ook aan te zien. De spitsen misten in de zone van de waarheid wat luciditeit.

Want kansen waren er genoeg. Meer dan genoeg. Bijna stond het na enkele minuten al 0-1, maar Moris kon nog net zijn vingertoppen tegen een kopbal van Patris zetten.

De wedstrijd ging al snel naar de vijfde versnelling en het spel ging goed op en neer. Ook Union had vroeg kunnen scoren, Ricca kon op de lijn de Leuvense meubelen echter redden.

En zo bleef het maar gaan. Van links naar rechts en terug. Boniface vuurde dan eens een pegel af en ook het schot van Dom werd gestuit. Het mocht een klein wonder heten dat het aan de rust nog 0-0 stond.

Nilsson de verlosser

Langs beide kanten werden er fouten gemaakt, niemand die het kon afstraffen. Boniface vond andermaal Cojocaru op zijn weg, hetzelfde verhaal voor Thorsteinsson maar dan op Moris.

De doelmannen leken aan het langste eind te trekken vanavond. Leken, want na zo'n 77 minuten voetballen trilden de netten dan toch. Invaller Lapoussin schilderde het leer op de knikker van Nilsson.De grote Zweed liet dat dan weer niet liggen: 1-0. Het Dudenpark kirde van de pret.

Al was de partij toch nog niet gespeeld. OH Leuven bleef de kansen bij elkaar voetballen en mocht ook bijna juichen. Patris kopte nu het leer tegen de lat.

Pech voor de Leuvenaars, maar de drie punten blijven in Brussel. Union telt nu zes punten minder dan leider Genk dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Geraerts: "Eén van de belangrijkste zeges dit seizoen"

• Marc Brys (OH Leuven): "Ik denk dat we het in de eerste 15 à 20 minuten moeilijk hadden om het recht te houden. Gaandeweg hebben we terug aan voetballen gedacht. Dat heeft ons toch een rits kansen opgebracht. Dan is het toch jammer dat je zonder punten weer naar huis moet. Ik denk dat de groep enorm hard gewerkt heeft. Ze zijn ook voor hun kansen gegaan. We zijn tegen een sterk Union bij momenten de evenknie geweest."

• Karel Geraerts (Union): "Het was een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander. We hebben onze momenten niet gepakt wanneer we de kansen kregen. Ik vind dit een van de belangrijkste zeges dit seizoen. Omdat we vorig jaar in wedstrijden zoals deze punten hebben laten liggen, wat ons op het einde iets heeft gekost. Daarom is de zege van vandaag zo belangrijk."

22:39

Het zit erop. We leken af te stevenen op een brilscore, maar daar stak Nilsson een stokje voor. De Zweed kopte een kwartier voor tijd de 1-0 binnen en dat was genoeg om de drie punten in het Dudenpark te houden.

90'

90'

6' extra

Stevent Union nog maar eens op een overwinning af of steekt Leuven nog stokken in de Brusselse wielen? We voetballen alvast nog zes minuten.

86'

Patris kopt tegen de lat!

Net als in de eerste helft levert Patris een uitstekende kopbal af op een hoekschop. Nu moet niet Moris, maar wel de lat redding brengen voor Union. Hier komt OHL dicht bij de gelijkmaker.

83'

Voor de zoveelste keer mogen we een afstandsschot noteren. Lazare verstuurt met zijn rechter een pegel af die over gaat.

78'
77'
77'

Nilsson knikt de 1-0 binnen!

De ban is dan toch gebroken. Lapoussin gooit het leer voor doel en daar staat Nilsson op de goede plaats. De Zweed kopt de  bal prima binnen: 1-0.

71'

Cojocaru wordt door de medische staf weer opgelapt. Hij krijgt een plakker op zijn voorhoofd geplakt en lijkt weer klaar voor de strijd.

71'

Flinke botsing

Cojocaru gooit alles in de strijd om een voorzet onschadelijk te maken. Kandouss gooit zich echter ook naar de bal en het komt tot een stevige botsing. De doelman heeft even verzorging nodig.

69'

Teuma eist de vrije trap op. Hij viseert de korte hoek, maar trapt prompt op de Leuvense muur. Dat heeft de kapitein van Union al beter gedaan.